Autostrada Sibiu-Pitesti a primit acordul de mediu

Articol scris de Adi S., in data de 11 Ianuarie 2019

Sunt deja cateva luni bune de cand se vorbeste despre Autostrada Sibiu - Pitesti, insa, asa cum stim deja cu totii, lucrurile se misca cu viteza melcului cand vine vorba despre asa ceva la noi in tara.

Asadar, pana la a trece la mai multe detalii, este bine sa ne punem cu totii de acord ca datele si promisiunile emise pana acum de guvernanti nu trebuie luate in considerare ca fiind exacte, pe parcursul timpului putand aparea fel si fel de probleme. Insa, se pare ca un prim pas a fost facut! Ministerul Mediului a anuntat ca a emis acordul de mediu pentru aceasta lucrare de infrastructura, acord fara de care lucrarile nu ar fi putut sa inceapa.

Documentul oficial emis de Ministerul Mediului este destul de interesant de citit, oferind cateva detalii importante despre masurile pe care trebuie sa le adopte constructorii pentru ca lucrarile sa mearga asa cum trebuie.

Pana la aceasta ora, specialistii din cadrul Ministerului Mediului au identificat deja nu mai putin de 51 de zone in care exista un pericol mai mic sau mai mare de alunecare de teren. Asadar, masurile propuse de acestia trebuie urmate cu sfintentie de constructor pentru ca procesul de constructie efectiva sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Asa cum spuneam, nu mai putin de 51 de zone au fost identificate ca zone cu un oarecare risc de alunecare de teren. Toate acestea insumeaza o lungime totala de 8 kilometri, ceea ce nu este deloc putin. Din acest motiv, terenul din acele zone trebuie mai intai consolidat, abia mai apoi putandu-se incepe procesul de construire a drumurilor.

De asemenea, Ministerul Mediului mai recomanda ca pe anumite zone sa fie instalate garduri ranforsate cu inaltimea de 3 metri pentru a impiedica intrarea animalelor de dimensiuni mari pe carosabil. Pe o distanta totala de 27 de kilometri vor fi montate, de asemenea, garduri cu o inaltime de 60 de centimetri.

Asa cum probabil ca stiti deja, potrivit documentatiei, Autostrada Sibiu - Pitesti ar urma sa aiba o lungime totala de 122 de kilometri, traseul fiind impartit in cinci loturi: Sibiu - Boita, Boita - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Arges si Curtea de Arges - Pitesti. Autostrada va permite soferilor sa circule cu o viteza maxima de 120 km/h, avand insa si unele zone pe care viteza maxima va fi de 140 km/h. Lucrarile de constructie vor incepe, cel mai probabil, in a doua parte a acestui an sau chiar in prima jumatate a lui 2020.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: autostrazi, sibiu, pitesti
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

BMW a publicat in cursul zilei de astazi primele imagini si detalii oficiale cu privire la noul Seria 7 Facelift (LCI). Modelul constructorului german ne este prezentat acum cu o...
de - 16 Ianuarie 2019
Curtea Constitutionala a decis ca radarele Politiei pot sta ascunse, deoarece o presemnalizare a lor, asa cum s-a votat in Parlament, reprezinta o incalcare a Constitutiei si pune intr-un real...
de - 16 Ianuarie 2019
Desi inca nu se bucura de o popularitate extrem de ridicata, masinile electrice au inceput sa atraga atentia din ce in ce mai tare asupra lor in ultimii doi sau...
de - 16 Ianuarie 2019
Anii trecuti au fost, fara doar si poate, niste ani destul de grei pentru cei de la Volkswagen. Nu ne referim aici la vanzari sau la incasari, ci la problemele...
de - 16 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare