Autostrada Sibiu-Pitesti a primit acordul de mediu

Articol scris de Adi S., in data de 11 Ianuarie 2019

Sunt deja cateva luni bune de cand se vorbeste despre Autostrada Sibiu - Pitesti, insa, asa cum stim deja cu totii, lucrurile se misca cu viteza melcului cand vine vorba despre asa ceva la noi in tara.

Asadar, pana la a trece la mai multe detalii, este bine sa ne punem cu totii de acord ca datele si promisiunile emise pana acum de guvernanti nu trebuie luate in considerare ca fiind exacte, pe parcursul timpului putand aparea fel si fel de probleme. Insa, se pare ca un prim pas a fost facut! Ministerul Mediului a anuntat ca a emis acordul de mediu pentru aceasta lucrare de infrastructura, acord fara de care lucrarile nu ar fi putut sa inceapa.

Documentul oficial emis de Ministerul Mediului este destul de interesant de citit, oferind cateva detalii importante despre masurile pe care trebuie sa le adopte constructorii pentru ca lucrarile sa mearga asa cum trebuie.

Pana la aceasta ora, specialistii din cadrul Ministerului Mediului au identificat deja nu mai putin de 51 de zone in care exista un pericol mai mic sau mai mare de alunecare de teren. Asadar, masurile propuse de acestia trebuie urmate cu sfintentie de constructor pentru ca procesul de constructie efectiva sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Asa cum spuneam, nu mai putin de 51 de zone au fost identificate ca zone cu un oarecare risc de alunecare de teren. Toate acestea insumeaza o lungime totala de 8 kilometri, ceea ce nu este deloc putin. Din acest motiv, terenul din acele zone trebuie mai intai consolidat, abia mai apoi putandu-se incepe procesul de construire a drumurilor.

De asemenea, Ministerul Mediului mai recomanda ca pe anumite zone sa fie instalate garduri ranforsate cu inaltimea de 3 metri pentru a impiedica intrarea animalelor de dimensiuni mari pe carosabil. Pe o distanta totala de 27 de kilometri vor fi montate, de asemenea, garduri cu o inaltime de 60 de centimetri.

Asa cum probabil ca stiti deja, potrivit documentatiei, Autostrada Sibiu - Pitesti ar urma sa aiba o lungime totala de 122 de kilometri, traseul fiind impartit in cinci loturi: Sibiu - Boita, Boita - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Arges si Curtea de Arges - Pitesti. Autostrada va permite soferilor sa circule cu o viteza maxima de 120 km/h, avand insa si unele zone pe care viteza maxima va fi de 140 km/h. Lucrarile de constructie vor incepe, cel mai probabil, in a doua parte a acestui an sau chiar in prima jumatate a lui 2020.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: autostrazi, sibiu, pitesti
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Porsche Taycan urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an, oficialii producatorului german demarand inca din urma cu cateva luni o ampla campanie de promovare a noului model. DIn cate...
de - 20 Martie 2019
Vorbim in ultimul timp din ce in ce mai des despre masinile electrice si despre succesul de care se bucura ele in intreaga lume, insa nu trebuie sa dam uitarii...
de - 20 Martie 2019
Modelul sedan Mercedes-Benz S-Class a avut mai multe motorizari de-a lungul timpului, printre care si unul puternic in patru cilindri, de 2,0 litri, intalnit pe S250 CDI diesel sau pe...
de - 20 Martie 2019
Ford se pregateste sa concedieze peste 5.000 de angajati in Europa, intr-o tentative disperata de a incerca sa revina pe plus pe Batranul Continent. Producatorul american a anuntat ca incepe...
de - 20 Martie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare