Audi dezvolta un model electric care sa rivalizeze cu BMW i3

Segmentul modelelor electrice se dezvolta din ce in ce mai mult in ultimii ani, si asta si datorita unei rivalitati de zile mari dintre marii producatori auto din intreaga lume. Vorbim astazi despre cei de la Audi si despre dorinta lor tot mai mare de a nu ramane cu un pas in spate in fata celor de la Mercedes-Benz sau BMW. Iar acest lucru a fost facut public odata cu anuntul oficial in care producatorul german se angaja ca pana in 2020 sa lanseze pe piata trei modele noi electrice.

Deocamdata stim ca un prim model 100% electric va fi prezentat publicului nu peste mult timp, fiind programat sa ajunga pe piata pe parcursul anului viitor. Acest model va avea sarcina dificila de a se duela cu Tesla Model X. Insa nu este singura surpriza pregatita de cei de la Audi pentru acest segment, acestia lucrand si la un alt model care va rivaliza direct cu BMW i3.

Din informatiile pe care le avem pana la acest moment, acest nou model care se afla in pregatiri in uzina Audi va fi dezvoltat avand la baza platforma MEB a grupului Volkswagen. Viitorul model va fi destinat traficului urban si va beneficia de aportul unui set de baterii care vor aduce o autonomie de cel mult 400 de kilometri. Conform unor declaratii venite dinspre reprezentantii Audi, viitorul model va putea fi configurat cu seturi de baterii cu capacitati diferite, in functie de necesitatile fiecarui client in parte.

Informatia in legatura cu acest nou model pregatit de cei de la Audi a venit chiar din partea lui Rupert Stadler, CEO-ul producatorului german. Acesta a confirmat colaborarea cu cei de la Volkswagen pentru platforma MEB. De asemenea, Stadler a evidentiat faptul ca asteptarile celor de la Audi sunt mari si in cazul acestui segment electric, acestia sperand ca anul 2017 va fi unul in care vor reusi sa surprinda intreaga piata auto la nivel european.

Primul concept electric pe care cei de la Audi ni l-au prezentat a fost dezvaluit in 2015, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Acel model va fi transformat in cele din urma intr-un SUV electric de serie, care va fi lansat cel mai probabil pe parcursul anului viitor. La momentul prezentarii, conceptul in cauza beneficia de o autonomie de aproximativ 500 de kilometri, in timp ce sistemul de propulsie dezvolta echivalentul a nu mai putin de 435 de cai putere.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter