Audi renunta, deocamdata, la proiectul masinii zburatoare!

Audi nu mai lucreaza la proiectul unei masini zburatoare...

Audi Pop.Up Next

Audi a prezentat conceptul Pop.Up Next in 2018, la Geneva Motor Show, dar se pare ca ambitiile pentru o masina zburatoare au fost taiate, deocamdata, de pe lista de prioritati a marcii.

Da, conform presei de specialitate, gigantul german a suspendat munca la acest proiect si se gandeste foarte serios la modificarea parteneriatului semnat cu cei de la Airbus.

Chiar daca Audi avea mari sperante pentru modelul Pop.Up Next, se pare ca dificultatile tehnnologice in dezvoltarea proiectului au fost mai mari decat cele la care se asteptau nemtii.

"Credem ca va mai trece mult timp pana cand cineva va reusi sa produca in serie un automobil zburator, in asa fel incat pasagerii sa nu fie nevoiti sa mai schimbe mijloacele de transport", sustin reprezentantii companiei, intr-o declaratie oficiala.

Aceiasi oficiali ai producatorului german au mai declarat ca acest nou concept, Pop.Up Next, a incercat sa rezolve aceasta problema, insa cu ajutorul unei solutii destul de complexe.

Asa cum va spuneam anul trecut, Pop.Up Next inseamna o cabina ultrausoara cu doua locuri, care poate fi atasata atat unei masini cat si unui modul zburator.

Modulul auto este, de fapt, o platforma de genul skateboard, cu o baterie electrica de 15 kWh si doua motoare electrice, a caror putere combinata ajunge la 80 de cai, in asa fel incat modelul sa poata atinge o autonomie de 130 de km la o singura incarcare.

Bineinteles ca si mai important este modulul de zbor, care consta in patru suporti pe care sunt montate opt elice de elicopter. Fiecare elice este propulsata de un motor electric de 26 de cai, toate fiind alimentate de un pachet de baterii de 70 kWh.

Asta inseamna o putere combinata de 214 cai si o viteza maxima de zbor de 120 de km/h. Din pacate, acest modul nu sta chiar atat de bine la capitolul autonomie, vehiculul putand circula doar 50 de km si fiind nevoit sa se opreasca dupa aceea pentru o incarcare de 15 minute.

Chiar daca pare ca proiectul a fost complet oprit, sa nu uitam ca Volkswagen Group nu a renuntat definitiv la ideea de masina electrica. Sa nu uitam ca Porsche si Boeing au semnat, chiar saptamana trecuta, un memorandum pentru dezvoltarea "unor vehicule zburatoare urbane personale premium".

Conform informatiilor noastre, cele doua mari companii vor lucra impreuna la un vehicul electric care poate decola si ateriza vertical si ar putea arata ca una dintre masinile pe care le-am vazut filmele cu Batman.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Audi

Newsletter