Audi reintroduce in gama SUV-ul de performanta SQ5

Audi reintroduce in gama SUV-ul de performanta SQ5

Audi a publicat primele fotografii si informatii cu privire la noul SQ5 TDI, SUV de performanta care a trecut prin niste modificari importante in ultima perioada. Si asta pentru ca in urma cu aproape un an, in primavara anului trecut, producatorul german a anuntat ca va intrerupe productia lui SQ5 pentru ca acesta nu mai era actualizat din punct de vedere al noilor teste de emisii WLTP. La aproape un an distanta, cei de la Audi anunta ca au efectuat toate modificarile necesare, SQ5 fiind pregatit sa revina in forta pe piata. Haideti sa vedem ce modificari au facut cei de la Audi pentru acest SQ5!

Cel mai important este sa spunem de la bun inceput ca noul SQ5 vine echipat cu o unitate de motorizare V6 diesel, cu o capacitate de 3.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 347 de cai putere si un cuplu maxim de 700 Nm. De asemenea, oficialii producatorului mai transmit ca SUV-ul de performanta este echipat acum si cu un compresor electric, tehnologie utilizata “pentru a elimina fenomentul de turbo lag”. Transmisia este facuta prin intermediul unei cutii automate de viteze cu opt rapoarte. De asemenea, bolidul beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala quattro.

Constructorul german nu este deloc zgarcit atunci cand vine vorba de detalii si ne pune la dispozitie si cifrele de performanta de care este capabil noul SUV de performanta SQ5. Asadar, vorbim in primul rand despre o viteza maxima care este limitata la 250 km/h. Apoi, trebuie sa mai spunem ca acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata in nu mai putin de 5.1 secunde, ceea ce nu este deloc rau pentru un astfel de model.

Noul SUV de performanta Audi SQ5 integreaza acum si un sistem mild-hybrid la 48V, despre care se spune ca este in stare sa faca in asa fel incat sa fie posibila o scadere a consumului de carburant cu pana la 0.7 litri/100 de kilometri. Bineinteles, asa cum v-ati fi asteptat probabil si voi, vorbim despre acelasi sistem mild-hybrid introdus in oferta odata cu lansarea noii generatii Audi A8.

Producatorul german anunta acum ca noul Audi SQ5 va avea un consum mediu mixt de 6.6 - 6.8 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. De asemenea, mai aflam ca emisiile de dioxid de carbon ajung acum pana la 177 de grame per kilometru.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter