Audi R10, viitoarea super masina de la producatorul german?

Audi R10 Concept

Dupa aproape doi ani de la lansarea lui R8, Audi planuieste sa ne surprinda si sa atraga privirile pasionatilor auto din intreaga lume cu noul concept pregatit pentru hypercar-ul Audi R10. Nu este primul concept pe care il vedem din partea lui David Cava pentru modelele viitoare programate, insa trebuie sa recunoastem ca acest R10 pare a fi unul dintre cele mai interesante prototipuri vazute vreodata.

Chiar daca stim de ce sunt in stare cei de la Audi, viitorul R10 pare desprins parca dintr-un univers futuristic destul de indepartat de momentul actual. Audi R10 Concept pare a fi inspirat dintr-un mix alcatuit din bolizili LMP (Le Mans Prototype) si monoposturile clasice din Formula 1, dispunand de o infatisare ce imbina in acelasi timp agresivitatea, sportivitatea si eleganta.

Conform imaginilor pe care le putem vedea, viitorul R10 ar dispune de o grila frontala de dimensiuni mai mici dar care pare mai accentuata, flancata in ambele parti de blocurile optice cu LED in forma alungita. Modelul prezentat aduce in discutie si carlinga pozitionata foarte avansat, asemeni avioanelor de lupta.

Desi inca suntem departe de primele informatii publice oficiale, doar sa ne imaginam pentru acest R10 o echipare tehnica formata dintr-o unitate de motorizare TFSI V8 twin turbo alaturata unui alt propulsor electric, ansamblu care ar fi capabil sa dezvolte nu mai putin de 900 de cai putere.

Cu o asemenea motorizare si cu o aerodinamica cum numai cei de la Audi sunt in stare sa faca, performantele tehnice pe care le va inregistra un astfel de bolid ar intrece orice asteptari.

Actualul R8, ajuns in prezent la cea de-a doua generatie, a fost lansat in primavara anului trecut in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Bolidul este echipat cu un propulsor aspirat natural V10, cu o capacitate de 5.2 litri, capabil sa livreze 540 de cai putere si un cuplu maxim de 540 Nm in versiunea standard.

De asemenea, versiunea R8 V10 Plus poate dezvolta nu mai putin de 610 cai putere si un cuplu maxim de 560 Nm, facand din acest model cel mai rapid si cel mai puternic supercar produs in istoria Audi.

Nu stim inca la ce performante va ajunge viitorul R10, insa este destul sa ne amintim ca R8 V10 Plus atinge o viteza maxima de 330 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 3.2 secunde.

Pana in 2019, atunci cand este preconizat sa apara modelul Audi R10, nu ne ramane decat sa visam cu ochii deschisi la acest nou supercar care va impresiona in mod sigur intreaga lume auto.

Newsletter

Whatsapp