Noul concept Audi PB-18 E-Tron spera sa impresioneze pe entuziastii de la Pebble Beach

2018 Audi PB-18 E-Tron Concept

Audi prezinta un nou concept de super-masina, ale carui principale puncte forte sunt, dupa toate informatiile, silueta si propulsia electrica. Numele sau este PB18 e-tron si, conform producatorului, are legatura cu locatia si anul in care va fi prezentat oficial.

In cazul acesta, nu vorbim despre autostrada Pitesti-Bucuresti (daca v-ati gandit, cumva, la asta), ci despre Pebble Beach, in timp ce "18" vine, bineinteles, de la anul 2018. Pentru a fi mai exacti, cei de la Audi planuiesc prezentarea acestui nou concept, pe 23 august, intr-un loc numit Laguna Seca.

Sa speram ca masina va beneficia de mai multa imaginatie decat numele ales de producator, pentru ca povestea acestuia nu este chiar una care sa ne inspire sa testam acest model.

Din fotografie, desi nu ne dam seama de prea multe, observam ca e vorba despre o masina foarte aerodinamica si destul de joasa, cu doar un mic indiciu legat de aripa dorsala, vizibila pe ambele parti ale acoperisului.

Ei bine, pe langa istoria legata de numele masinii, inginerii de la Audi sustin ca acest nou concept aminteste de modelul de cicuit R18 e-tron LMP care, cu propulsie hibrida, a castigat cursa de la Le Mans. In plus, tehnologia de pe LMP a fost si inspiratia pentru specialistii producatorului in gasirea "a noi solutii pentru diverse detalii" pe acest nou concept.

Si pentru ca vorbeam despre descriptii vagi, Audi sustine, de asemenea, ca PB18 este un "studiu de design pentru masinile sport adevarate din viitor". Ce intelegem din asta? Nimic altceva decat ca producatorul incearca sa-i convinga pe entuziasti, mai exact pe cei care cred ca masinile electrice nu sunt indeajuns de zgomotoase, nu beneficiaza de un schimbator de viteze si nu ofera acel gen de pasiune necesar la volanul unei masini sport.

Audi merge chiar si mai departe si sustine ca aceasta masina ofera "emotie in loc de emisii", ceva destul de indraznet pentru un model electric. Si asta nu pentru ca masina nu ar fi impresionanta, cu multa putere si un cuplu-forta excelent, dar emotia reprezinta un termen destul de sensibil in lumea iubitorilor de masini, unul care aduna laolalta, de obicei, zgomotul si interactiunea, dar si stilul si performantele.

Suntem siguri ca ultimele doua sunt destul de usor de obtinut pentru un vehicul complet electric, dar va fi foarte interesant sa verificam daca Audi se poate apropia de primele doua cu acest nou concept.

Dupa premiera lui PB-18 e-tron de la Laguna Seca, masina concept va fi prezenta, pe 24 august, la The Quail, si va reveni, pentru un bis, pe 25 august, in locul din care tocmai a plecat.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI ENERVANTE PROBLEME LA MODELELE BMW
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter