Audi ia in calcul un 'pachet vegan' pentru SUV-ul electric e-tron!

2019 Audi e-Tron

Primul SUV complet electric Audi este subtil si silentios atat la modul in care suna, cat si la capitolul informatii oferite. De ce spunem asta? Pentru ca, in cazul modelului e-tron, Audi nu a incercat aceeasi schema pe care am intalnit-o pe majoritatea masinilor, de la BMW i3 pana la Honda Clarity. Mai mult, producatorul german incearca sa nu iasa in evidenta, ba chiar cu foarte mult gust.

Asta nu inseamna ca negam faptul ca cei interesati de un SUV electric premium ar putea fi chiar asemanatori celor carora le pasa de mediul inconjurator mai mult decat cumparand sau conducand un vehicul electric.

In aceasta categorie am putea include si folosirea unor materiale ecologice sau reciclate pentru interiorul masinilor care ar putea fi pe placul celor care au adoptat un stil de viata vegan, iar oficialii de la Audi chiar i-au ascultat.

"Am avut cateva solicitari la acest capitol, asa ca am luat initiativa si am inceput sa cautam noi materiale, atat pentru interior, cat si pentru scaune sau finisaje, lucruri care sunt mult mai ecologice", a declarat, intr-un interviu, managerul de produs Audi e-tron Matt Mostafaei.

Cum arata un asemenea interior? Poate ca lucruri ca plase de pescari sau materiale reciclate nu reprezinta, pentru multi, calitatea sau excelenta, dar modul in care specialistii de la Audi au ales sa procedeze cu SUV electric e-tron se apropie foarte mult de normalitate, si asta nu e deloc o lauda.

"Poate va amintiti de debutul modelului GT e-tron, masina care a beneficiat de un interior complet reciclat si... vegan", a mai spus Mostafaei. "Ne-am folosit de plase pescaresti si de toate aceste lucruri, asa ca suntem in cautarea unor noi materiale asemanatoare, care sa respecte sustenabilitatea intr-o cabina", a mai declarat oficialul Audi.

Chiar daca acesta pare sa fie motivul producatorului german, gasirea unor astfel de materiale ar putea fi o incercare serioasa pentru Audi. Cu toate acestea, indiferent de alegere, Mostafaei sustine ca va fi necesar sa sa se ridice la standardele si asteptarile marcii, asemeni materialelor standard.

"Daca vom oferi vreodata un astfel de material, suntem siguri ca acesta ar fi complet pe placul clientilor nostri", a conchis Matt Mostafaei.

Newsletter

Whatsapp