Audi ia in calcul un model complet electric A8 pentru urmatoarea generatie

Am mai vorbit despre adunarea generala recenta a actionarilor Audi, sedinta in care executivii marcii au prezentat rezultatele financiare actuale si planurile pentru viitor ale producatorului.

La un anumit moment al intalnirii, presedintele consiliului de administratie Audi AG, Bram Schot, a anuntat intentiile producatorului de a construi, ca viitoare generatie, o versiune complet electrica a modelului A8.

"Urmatoarea generatie a lui Audi A8 ar putea fi complet electrica. Inca nu s-a luat o decizie finala, dar ne imaginam perfect o asemenea versiune", a spus Schott.

"Ne gandim chiar sa revolutionam complet clasa de top a marcii, poate chiar cu un concept cu totul nou al modelului A8", a completat oficialul german.

Actuala generatie Audi A8 a fost lansata recent, mai exact in 2018. Aceasta data sugereaza ca urmatoarea generatie a sedanului nu va aparea pe piata prea curand, asa ca Audi are vreme sa decida daca va da "unda verde" unui vehicul complet electric de lux.

In timpul aceluiasi discurs, Schott a confirmat, in premiera, ca marca germana lucreaza la un model complet electric care va inlocui pe piata versiunea TT, si asta la un pret comparabil cu acesta.

In plus, oficialul german a vorbit si despre o eventuala supermasina electrica, ce va inlocui pe piata modelul R8.

"Asa cum va spuneam, se pot intampla multe lucruri in viitorul apropiat", a declarat Schott. "De exemplu, modelul sport R8. Avem nevoie de un succesor cu motor termic? Are vreo legatura cu viziunea noastra despre viitor? Nu avem inca un raspuns la aceste intrebari, dar vom discuta despre asta", a completat domnul Schott.

Acelasi Schott a anuntat, de asemenea, ca Audi va lansa, pana in 2020, cinci vehicule electrice, si 20 pana in 2025. Primul va fi o versiune electrica crossover a lui E-Tron, in timp ce o varianta coupe Sportback va ajunge pe piata in 2020.

In plus, spre finalul anului viitor, producatorul promite si o versiune de serie a modelului E-Tron GT.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Audi

Newsletter