Audi anunta o gama de 20 de modele electrice in 2025

Audi are planuri importante in directia electrica pentru viitorul extrem de apropiat, germanii anuntand deja o gama de 20 de modele electrice pana in anul 2025.

Audi anunta o gama de 20 de modele electrice in 2025

Producatorul german a lucrat in ultimele saptamani la actualizarea strategiei de atac pentru urmatorii ani, setandu-si noi obiective pentru anul 2025. Asa cum era de asteptat, si cei de la Audi isi indreapta atentia din ce in ce mai mult catre viitorul electric al lumii auto, drept pentru care germanii sunt pregatiti sa aloce fonduri din ce in ce mai generoase pentru mobilitatea electrica. Nicio surpriza asadar, acesta fiind trendul adoptat de marea majoritate a producatorilor din lumea auto in ultimii ani!

In aceste conditii, cei de la Audi anunta acum un plan destul de ambitios pentru anul 2025, si anume o gama care sa cuprinda nu mai putin de 20 de modele electrice si alte cel putin 10 modele hibride. Cum pana in 2025 nu mai este chiar atat de mult, ne putem da seama usor ca germanii sunt dispusi sa isi asume o misiune deloc usoara.

Conform informatiilor pe care le stiam deja de la oficialii constructorului german, modelele electrice care urmeaza sa fie lansate in anii urmatori vor fi dezvoltate avand la baza platforma Premium Platform Electric (PPE), platforma dezvoltata in comun cu cei de la Porsche. De asemenea, unele modele vor avea in continuare la baza platforma MEB a Grupului Volkswagen!

Lasand la o parte dezvoltarea acestor modele electrice, cei de la Audi isi mai doresc ca pana in anul 2025, gama de modele electrice si hibride sa asigure 40% din vanzarile totale ale producatorului. Pentru a isi putea indeplini aceste obiective, oficialii producatorului german au anuntat deja investitii totale de peste 12 miliarde de euro, acesti bani urmand sa fie cheltuiti in perioada 2020 - 2024 doar pentru mobilitate electrica. In comparatie cu ceea ce stiam deja, germanii s-au hotarat sa suplimenteze fondurile cu 2 miliarde de euro. Noile investitii vor genera nu mai putin de 2.000 de noi locuri de munca.

La nivel general, investitiile asumate de cei de la Audi pentru acesti cinci ani se ridica la nu mai putin de 37 miliarde de euro, o mare parte din aceasta suma urmand sa fie alocata pentru investitii in uzine, echipamente, cercetare si dezvoltare. Alexander Seitz, unul dintre membrii in consiliul de management al Audi, a declarat recent pe aceasta tema ca “in baza strategiei Audi, planurile pentru electrificare sunt accelerate, investitiile anuntate luand in calcul acest lucru”.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter