Audi cumpara Silvercar, un serviciu de inchiriere masini care lucreaza exclusiv cu modele A4!

Firma de inchirieri auto de lux Silvercar, din Austin (Texas), face de acum parte din marea familie Audi. Serviciul de inchiriere masini, care ofera numai modele Audi A4 argintii (de unde si numele) poate fi considerata, in acest moment, 100% prorietatea producatorului german.

Directorii Audi s-au vazut nevoiti ca, saptamana trecuta, sa dea explicatii actionarilor in legatura cu aceasta achizitie. Cele doua companii lucreaza, insa, impreuna din 2012, iar Audi a participat cu o investitie serioasa (28 de milioane de dolari) in masini, in 2015.

"Nu este deloc un secret relatia dintre Silvercar si Audi", a declarat presedintele Silvercar, Luke Schneider. "Pana la urma, noi n-am inchiriat niciodata altceva decat masini Audi A4. Cred ca, si este parerea intregii companii, suntem pe punctul unei schimbari importante in istoria de 120 de ani a transportului personal", a continuat acesta.

Silvercar, care functioneaza inca din 2012, inchiriaza masini premium la cateva aeroporturi americane, inchiriere efectuata printr-o aplicatie mobila. Asta include si returnarea sau rezervarile masinilor.

Desi nici Audi, nici Silvercar nu vor sa spuna mai multe despre acest nou contract, reprezentantii producatorului german au declarat ca, din pacate, firma nu va fi in masura sa ofere o gama larga de sevicii mobile pe toata intinderea Statelor Unite. Aceasta achizitie ar putea, insa, sa puna bazele unui program "la cerere" Audi, in acest moment in stagiul de incercare.

"Audi si Silvercar impart aceeasi viziune", a declarat Dietmar Voggenreiter, seful departamentului de marketing de la Audi AG. "Vrem sa deschidem o noua si flexibila cale de acees la mobilitate pentru clientii nostri, dar si sa oferim calitate premium in orice aspect. Ne-am unit fortele si, impreuna, mergem inainte cu aceasta initiativa inovativa de servicii mobile", a continuat acesta.

Asa cum va spuneam, portofoliul Silvercar consta in inchirierea exclusiva de masini Audi A4 in cateva aeroporturi americane. Ideea si flota companiei a primit, in 2015, premiul "World Travel" pentru cea mai buna firma de inchirieri din America de Nord.

In ultimele luni, Silvercar si-a extins piata si prezenta in alte 15 locatii americane. Compania, cu sediul in Austin, are aproximativ 150 de angajati.

Cele doua companii asteapta, in acest moment, aprobarea autoritatilor americane si spera ca tranzactia sa fie efectuata in aceasta prima jumatate a lui 2017.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter