Audi confirma productia conceptului P18 E-Tron, dar in editie limitata!

Audi PB-18 E-Tron Concept

Senzationalul concept Audi PB18 E-Tron, care a debutat oficial la Monterey Car Week, in 2018, a primit unda verde la productie. Aceasta e vestea buna a momentului!

Informatia a fost confirmata de presedintele Consiliului de administratie Audi, Bram Schot, intr-un interviu recent, oficialul german sustinand ca supermasina complet electrica va aparea pe piata in cel mult doi ani de acum acolo.

Exista, e adevarat, si o veste mai putin buna: modelul va fi produs in editie extrem de limitata, mai exact 50 de exemplare. Cu toate acestea, nu ne putem abtine: suntem extrem de incantati!

Deocamdata, avem destul de putine detalii despre versiunea de productie a masinii. Stim, insa, ca modelul PB-18 este propulsat de trei motoare electrice, care produc, in total, 671 de cai putere si un cuplu-forta de 830 Newtoni-metru, cu o optiune de a ajunge, pe o scurta perioada de timp, chiar la 764 de cai.

Conform informatiilor oficiale, conceptul Audi poate accelera pana la 100 de km/h in aproximativ 2 secunde, asa ca speram ca aceste performante impresionante sa ajunga si pe versiunea de productie.

La capitolul autonomie, Audi promite o baterie in stare solida futuristica, cu o capacitate de 95 kilowati-ora. Chiar daca tehnologia nu este chiar cea mai noua, conform testelor facute de producator, supermasina ajunge la o autonomie de 500 de km.

La fel de important, cu un sistem de incarcare de 800 de volti, producatorul german anunta ca acest pachet de baterii poate fi incarcat complet in aproximativ 15 minute, si are si capacitate de incarcare wireless.

Cea mai importanta piesa de rezistenta a acestui model, insa, este pozitia la volan interschimbabila. Ce inseamna asta? Ca pe modelul McLaren F1, volanul este amplasat central dar, spre deosebire de McLaren, poate fi mutat spre stanga sau pe dreapta, in functie de preferintele soferului.

E foarte adevarat ca nu suntem deloc siguri daca aceasta optiune cu adevarat interesanta va fi disponibila si pe versiunea de serie a masinii, dar trebuie sa recunoastem ca arata interesant pe versiunea concept.

Pretul, dar si data la care masina va fi scoasa la vanzare, raman, deocamdata, un mister. Cu toate acestea, daca ne luam dupa faptul ca versiunea concept pare pregatita pentru drumurile publice, speram ca momentul lansarii oficiale sa nu fie foarte departe.

Newsletter

Whatsapp