Audi anunta planuri importante in directia electrica

Audi e-tron GT Concept

Anul a inceput forta pentru germanii de la Audi, acestia avand programat un eveniment de lansare a SUV-ului electric e-tron pe piata din Olanda, eveniment care s-a numite Mission Zero si care a fost organizat in Amsterdam.

Cu ocazia acestui eveniment, cei de la Audi au vrut sa aduca la cunostinta fanilor si pasionatilor auto cateva detalii despre planurile pe care si le propun pentru perioada urmatoare. Mai exact, este vorba despre un plan pe termen scurt pe care si l-au asumat cei din conducerea Audi, planul vizand in special viitorul in domeniul electric. Haideti sa descoperim impreuna ce planuiesc cei de la Audi pentru anii urmatori!

In primul si primul rand, avem confirmarea oficiala cum ca in martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, vom face cunostinta cu prototipul unui nou SUV electric din partea celor de la Audi. Anuntul a fost facut chiar de Andreas Mindt, designerul de exterior din cadrul constructorului german. Din cate se pare, conceptul va fi construit avand la baza platforma modulara MEB - Modulare Electric Drive Kit.

De asemenea, se pare ca acesta va prelua o serie importanta de elemente de design de la e-tron GT. Insa, se pare ca noul model va fi mai mic decat e-tron, avand dimensiuni undeva intre Q2 si Q3. Deocamdata nu se stiu prea multe despre acest concept, insa se pare ca acesta va primi o versiune de serie in anul 2021.

Tot in cadrul aceluiasi eveniment de la Amsterdam am aflat si vestea pregatirii versiunii de serie a lui PB18 e-tron, un concept sportiv prezentat in vara anului trecut. Deocamdata nu stim anul in care aceasta versiune de serie va fi lansata, insa important este ca avem o confirmare in acest sens, care a venit chiar de la Bram Schot, noul CEO al producatorului german. Conceptul electric despre care vorbim a fost inspirat dintr-un alt prototip folosit in urma cu ceva vreme de cei de la Audi in Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Ca sa va faceti o idee, conceptul electric ne-a fost prezentat ca avand o putere de peste 600 de cai, putand accelera de la 0 la 100 km/h in numai doua secunde.

Asadar, se pare ca cei de la Audi au planuri importante in aceasta directie electrica spre care se indreapta acum cei mai multi dintre producatorii auto din intreaga lume. Ramanem cu ochii pe cei de la Audi si va promitem ca va vom tine informati cu cele mai noi stiri despre acestia!

Newsletter

Whatsapp