Audi a primit o amenda de 800 de milioane de euro in scandalul emisiilor

Articol scris de Adi S., in data de 19 Octombrie 2018

Desi parea ca s-a terminat, scandalul Dieselgate loveste din nou in plin piata auto germana. Procurorii germani au luat hotararea de a aplica o amenda uriasa celor de la Audi, in valoare de nu mai putin de 800 de milioane de euro. Constructorului german i se reproseaza bineinteles, incalcarea normelor de poluare ale motoarelor diesel din gama sa. Reprezentantii producatorului german au luat decizia de a isi recunoaste vina in acest sens, alegand sa nu conteste in niciun fel decizia autoritatilor germane. Astfel, este de asteptat ca acestia sa plateasca amenda in perioada urmatoare.

La mijlocul lunii iunie, Rupert Stadler, CEO-ul celor de la Audi, a fost arestat de autoritatile germane. Procurorii au recurs la aceasta procedura la acea vreme din cauza faptului ca se temeau ca Stadler ar fi urmat sa ascunda o serie de dovezi in legatura cu scandalul Dieselgate.

Rupert Stadler se afla deja intr-o ancheta in care era acuzat de frauda si publicitate falsa in scandalul Dieselgate. La o zi dupa arestarea sa, Grupul Volkswagen l-a suspendat pe Stadler din functie, in locui lui fiind numit interimar Bram Schot. La acea vreme, termenii despartirii nu au fost clari, reprezentantii producatorului german hotarand sa astepte finalizarea anchetei. Chiar si asa, se vorbea despre niste compensatii banesti pe care le-ar fi solicitat Stadler, insa nu este nimic clar in mod oficial.

Inceputul lunii octombrie aducea cu sine insa anuntul rezilierii contractului dintre Rupert Stadler si Audi. Oficialii germani au motivat hotararea prin faptul ca Stadler nu isi mai putea indeplini atributiile, dorind sa se pregateasca asa cum se cuvine pentru procesul in care fusese acuzat.

Pe langa acuzatiile despre care am pomenit in randurile anterioare, lui Rupert Stadler i-a mai fost reprosat si faptul ca nu a luat niciun fel de masuri pentru a impiedica livrarea pe piata europeana a modelelor cu emisii trucate incepand cu finele anului 2015.

Amenda in valoare de 800 de milioane de euro este uriasa pentru un producator precum Audi. Reprezentantii conducerii celor de la Audi se asteapta ca amenda sa fie resimtita serios atunci cand se va trage linie si se vor calcula veniturile aferente anului curent. Lasand la o parte aspectul financiar, aceasta amenda reprezinta si o lovitura de imagine atat pentru Audi, cat si pentru intreg Grupul Volkswagen la nivel general. Lucrurile abia se linistisera in acest sens, insa cosmarul continua pentru grupul german. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile in continuare!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: audi, emisii, dieselgate, amenzi
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

A fost realizat topul de fiabilitate auto pentru anul 2019! Dacia se claseaza deasupra producatorilor premium BMW, Audi sau Mercedez-Benz. JD Power a realizat un top al celor mai fiabile...
de - 21 Mai 2019
Grupul Volkswagen traverseaza la ora actuala o perioada nu tocmai buna, cifrele de vanzari aratandu-ne tuturor ca vorbim despre un declin al grupului german. Astfel, statisticele inregistrate in primele patru...
de - 21 Mai 2019
Grupul Hyundai a anuntat in urma cu cateva zile semnarea unui parteneriat cu croatii de la Rimac, grupul asiatic fiind gata sa investeasca nu mai putin de 80 de milioane...
de - 21 Mai 2019
Tesla trece prin momente extrem de bune daca ne referim la cifrele de vanzari obtinute in ultimul timp de Model 3, noul automobil bucurandu-se de un succes incredibil pe cateva...
de - 21 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

30900.00 EUR - 21 Mai 2019
5499.00 EUR - 21 Mai 2019
15890.00 EUR - 21 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare