Audi ar putea intra in alianta BMW - Daimler privind dezvoltarea tehnologiilor autonome

Alianta BMW - Daimler care vizeaza dezvoltarea comuna a tehnologiilor autonome este gata sa primeasca inca un producator auto, cei de la Audi fiind tentati sa faca acest pas.

Audi ar putea intra in alianta BMW - Daimler privind dezvoltarea tehnologiilor autonome

Vara acestui an ne-a adus in prim plan stirea conform careia grupurile BMW si Daimler au semnat un contract de colaborare in ceea ce priveste dezvoltarea comuna a unor tehnologii autonome. Conform primelor informatii pe care le avem dinspre cele doua tabere, primele sisteme autonome vor aparea pe modele BMW si Mercedes-Benz in anul 2024.

Subiectul tehnologiilor autonome este un subiect din ce in ce mai interesant pentru producatorii auto, multi specialisti fiind constienti ca mai devreme sau mai tarziu, masinile autonome vor face parte din realitatea soselor de zi cu zi.

Daca multi au fost luati prin surprindere de colaborarea dintre BMW si Daimler pe aceasta latura, ei bine, se pare ca acum vom mai avea parte de o stire extrem de interesanta. Conform ultimelor informatii venite dinspre piata auto germana, cei de la Audi sunt foarte aproape de a se alatura aliantei BMW - Daimler.

Zvonurile au aparut deja in mai multe publicatii de specialitate din presa germana! Din cate se pare, un anunt oficial cu privire la aceasta posibila alianta intre cele trei nume mari de pe piata auto europeana este asteptat in aceasta toamna, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Parteneriatul dintre BMW si Daimler prevede ca cei doi constructori vor dezvolta in comun sisteme de asistenta, tehnologii autonome pentru rularea pe autostrada si tehnologii pentru parcare automata, toate la nivelul de autonomie 4 din 5.

Oficialii celor doua grupuri au tinut sa mentioneze inca de la bun inceput ca parteneriatul lor nu este unul exclusiv, ceea ce insemna ca si alti producatori li se putea alatura. Ceea ce se pare ca se va si intampla in cele din urma, cei de la Audi fiind tentati sa faca acest pas in perioada urmatoare!

Mai multe zvonuri pe aceasta tema au aparut in ultimele zile in presa germana de specialitate, insa pana acum nu exista niciun fel de confirmare oficiala in acest sens din partea celor care fac parte din structurile de conducere ale Audi.

Conform informatiilor, un anunt oficial cu privire la aceste informatii va fi facut in luna septembrie, in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. Asadar, nu ne ramane decat sa asteptam noi informatii cu privire la extinderea aliantei!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter