Audi A8 va fi disponibil cu o suspensie activa predictiva

Inceputul lunii iulie ne aducea din partea celor de la Audi primele fotografii si informatii in legatura cu noul S8. Asa cum probabil ca va amintiti, germanii ne vorbeau atunci si despre introducerea in premiera a unei tehnologii pe varful de gama S8, si anume suspensia activa predictiva. Oficialii Audi anunta acum ca noua suspensie va putea fi comandata optional de cei care isi doresc si pe versiunile civile A8.

Acest pachet va costa pe piata germana nu mai putin de 5.450 de euro, urmand sa fie disponibil incepand cu luna august. Suspensia in cauza este oferita insa inca din standard pe varful de gama S8.

Daca va intrebati de ce ar fi atat de importanta aceasta tehnologie noua, va spunem ca noua suspensie activa predictiva permite un control individual al suspensiei pentru fiecare roata in parte, functionand cu ajutorul informatiilor primite din partea unor camere video.

Aceste camere detecteaza prezenta gropilor sau a denivelarilor si ajusteaza in functie de acestea setarile suspensiei inainte ca masina sa ruleze peste acele portiuni de drum. Vorbim, asadar, despre o tehnologie inovatoare, care isi va dovedi fara doar si poate utilitatea! In special daca vorbim despre acele drumuri pe care se circula in conditii ceva mai dificile, atunci cand cu totii suntem speriati de gropile pe care nu le putem vedea!

Conform informatiilor pe care le-am primit de la oficialii producatorului german pe aceasta tema, sistemul poate reactiona in doar cinci zecimi de secunda, in timp ce diferentele de rulare dintre modurile de rulare Dynamic si Comfort Plus pot fi simtite cu si mai multa usurinta.

De asemenea, mai stim de la oficialii germani ca noul sistem functioneaza cu energia oferita de sistemul electric la 48V. Trebuie sa mai mentionam faptul ca aceasta suspensie inovatoare va fi disponibila intr-o prima faza doar pe modelele echipate cu unitati de motorizare pe benzina!

Revenind la Audi A8, mai trebuie sa spunem ca in functie de drumul si setarile alese, garda la sol poate varia cu pana la 85 de milimetri, ceea ce este important de stiut. De asemenea, sistemul este activ chiar si atunci cand masina sta pe loc. In acest caz insa, atunci cand una dintre cele patru usi se deschide, garda la sol va creste cu 50 de milimetri pentru ca accesul sa se poata face mai rapid. Cei de la Audi au tinut chiar sa stabileasca o denumire oficiala pentru aceasta functie, si anume “Elevated Entry”.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Audi

Newsletter