Audi a creat masina autonoma care foloseste drone in loc de faruri

Audi si-a prezentat masina off-road autonoma care foloseste drone on loc de faruri. Se numeste AI:TRAIL Quattro și este al patrulea concept-car lansat de producatorul german.

Audi a creat masina autonoma care foloseste drone in loc de faruri

Masina prototip are zero emisii de carbon si functii revolutionare. In loc de faruri, automobilul are drone cu LED-uri, care zboara inaintea sa, iar scaunele pot lua forma unor hamace.

Potrivit Business Insider, automobilul a fost conceput de la ideea explorarii naturii, de unde vine si numele de "Trail".

Interiorul este la fel de spectaculos. Habitaclul este construit in mare parte din sticla de fibra de carbon, iar centrul de control al soferului este smartphone-ul, de aceea nu exista niciun ecran la interior.

„Telul designerului a fost sa le dea sansa persoanelor din vehicul sa beneficieze de cea mai buna vedere asupra peisajelor naturii”, au declarat reprezentantii Audi intr-o declaratie oficiala.

Tot in aceasta idee au fost concepute si scaunele din spate, care pot fi scoase din masina si folosite drept hamace.

Masina cantareste aproape 1,8 tone si este propulsata de un motor electric cu 429 de cai putere. Masina cu patru locuri poate functiona pe pilot automat si in regim off-road. 

Masina a fost deja prezentata la salonul auto de la Frankfurt.

Descopera in galeria foto mai multe fotografii. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter