Audi a confirmat oficial noul si ultraluxosul Audi A8

Aproape ca in momentul in care, in anii 2000, modelul Volkswagen Phaeton a incercat sa devina concurent pentru Audi A8, marca de la Ingolstadt incearca sa faca pasul inainte, in gama de lux, cu o noua masina care ar putea intra in competitie cu Bentley Flying Spur sau cu Mercedes-Maybach Clasa S.

Nu va fi vorba despre un model nou, asa cum a fost sedanul de lux Volkswagen, ci despre o versiune a celei mai importante masini a marcii germane. Decizia de a "imbraca" mai bine modelul A8 a fost anuntata oficial saptamana aceasta, la intalnirea anuala a actionarilor.

Nu avem prea multe detalii in acest moment, oficialii de la Audi spunand doar ca modelul A8 despre care vorbim va servi "ca o versiune speciala luxoasa si prestigioasa". Folosirea ultimului cuvant sugereaza ca e vorba despre ceva legat de trecut, poate chiar de inceputurile marcii, atunci cand August Horch a creat un parteneriat cu Salli Herz, din care a iesit, in 1904, Horch & Cie Motorwagenwerke AG.

Cinci ani mai tarziu, Horch a creat o noua companie, August Horch Automobilwerke GmbH, firma care avea sa fie rebotezata, in 1910, Audi Automobilwerke.

Pana la urma, care ar fi legatura cu noul A8 de lux? Ei bine, un raport publicat in septembrie 2018, de presa de specialitate, anunta posibila revenire a numelui "Horch" (Audi este traducerea latina a cuvantului "horch"), pentru o noua versiune de top Audi.

Masina despre care vorbim va avea, se pare, la baza modelul A8 L, dar fara ampatamentul mai mare, ceva de genul comparatiei dintre Mercedes-Maybach Clasa S si Mercedes-Benz Clasa S.

Se zvoneste, de asemenea, ca masina va beneficia de "echipamente care sunt mult peste un A8 standard", dar si de noi jante personalizate de aliaj si de sigla "Horch", amplasata fie pe aripile frontale, fie pe stalpii de rezistenta.

Sub capota se va afla, dupa toate probabilitatile, motorul celor de la Grupul VW W12 bi-turbo de 6,0 litri, care va fi cuplat la sistemul de tractiune integrala Quattro si va produce cel putin 585 de cai, ca pe versiunea standard A8, sau 626 de cai, ca pe cele mai recente modele Bentley Continental GT sau Bentayga Speed.

Chiar daca tot ce a facut Audi a fost sa anunte modelul, fara sa vorbeasca despre o data de lansare, se pare ca noul A8 va aparea pe piata in acelasi timp cu noua generatie a masinii. De aceea, daca luam in calcul faptul ca actuala generatie a fost lansata, in Europa, spre finalul anului 2017, ne asteptam ca noile versiuni sa apara undeva prin 2021.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI ENERVANTE PROBLEME LA MODELELE BMW
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Audi

Newsletter