Audi a confirmat oficial noul Q3 Sportback: va fi lansat in luna iulie!

Recent, la cea de-a 130-a intalnire generala anuala a marcii, reprezentantii Audi au avut de facut mai multe anunturi interesante. Unele au fost bune, printre care cele legate de noile modele SUV performante sau versiunea A8 de top, altele mai putin bune, cum sunt cele despre disparitia lui TT sau viitorul incert al lui R8.

Ei bine, printre cele sapte variante de SUV-uri noi pregatite de lansare inainte de finalul anului se numara si modelul Q3 Sportback, pe care Audi l-a botezat initial Q4. Acum stim si cand va debuta oficial.

Vorbind la aceasta intalnire, presedintele consiliului de administratie Audi AG, Bram Schot, a prezentat planurile de lansare oficiala a noului Audi Q3 Sportback pentru luna iulie. De vreme ce nu sunt intalniri auto in iulie, asta inseamna ca marca germana va organiza un eveniment dedicat exclusiv noului SUV, asa cum a facut si Skoda recent cu modelul Superb si cum va face Volkswagen in octombrie cu urmatoare generatie a modelului Golf.

Iata inca o dovada ca intalnirile auto traditionale au devenit mai putin importante, din ce in ce mai multi producatori alegand sa-si creeze propriile evenimente pentru a-si prezenta noile produse, in asa fel incat sa nu aiba de-a face cu competitorii directi.

Asta nu inseamna, insa, ca nu ne vom intalni cu noul Q3 Sportback si la saloanele auto importante din lume, de vreme ce masina va fi prezenta, mai mult decat sigur, la Frankfurt Motor Show 2019, in septembrie, dar nu va fi vorba despre o premiera.

Revenind la Bram Schot, acesta a mai mentionat ca "tratamentul Sportback" va fi extins asupra intregului portofoliu al marcii, incluzand mai multe modele, de la familia "A" pana la "Q".

Mai mult, producatorul promite o noua versiune Sportback spre finalul acestui an, in timp ce varianta complet electrica E-Tron, lansata in 2018, va beneficia de o noua generatie care se va folosi de sufixul folosit doar pe A3.

Ne asteptam ca primul Audi Q3 Sportback sa nu fie altceva decat o altfel de versiune a unui Q3 standard, singura diferenta majora fiind legata de caroserie. Motorizarile, cutiile de viteza, tehnologiile si aproape toate celelalte componente sunt imprumutate de pe fratele mai conventional al masinii.

Am vazut deja cateva fotografii spion ale unei variante de top RS Q3 Sportback, masina care pare deja pregatita de productia de serie, asa ca suntem de parere ca nu va trebui sa asteptam prea mult pana la aparitia pe piata a unui coupe-SUV compact cu motor in cinci cilindri desenat la Ingolstadt.

Dupa prezentarea oficiala din luna iulie, noul Q3 Sportback va intra in productie de serie, lucru care se va intampla in fabrica Audi din Gyor (Ungaria), unde va imparti linia de asamblare cu modelul Q3 standard.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Audi

Newsletter