Aston Martin Vanquish 25: debutul solo oficial al fostului designer Jaguar Ian Callum!

Cum arata primul proiect solo al lui Ian Callum: Aston Martin Vanquish 25?

Aston Martin Vanquish 25 Ian Callum

Luna trecuta, fostul designer de la Jaguar si Aston Martin, si-a lansat, dupa ce s-a retras din JLR, propria firma. Ei bine, in acest moment, grupul acestuia isi prezinta proiectul de debut, care are la baza modelul Aston Martin Vanquish si va fi produs in doar... 25 de exemplare.

E vorba despre noul Aston Martin Vanquish 25, o interpretare moderna a ceea ce va fi, destul de curand, un adevarat clasic in lumea auto.

Si nu vorbim doar de cateva modificari vizuale ale versiunii standard Vanquish, de vreme ce toate masinile vor fi dezasamblate pana la schelet si reconstruite folosind noi materiale, tehnologii noi si, bineinteles, noi elemente de inspiratie.

Tot procesul se va desfasura in atelierul din Warwick al lui Ian Callum si va include si modificari, unele mai subtile, altele mai importante, atat la suprafata cat si sub aceasta.

"Au existat intotdeauna lucruri la aceasta masina pe care am vrut sa le schimb", a declarat Ian Callum. "Acum am aceasta sansa", a continuat designerul.

Pana acum, Callum, alaturi de partenerii sai, printre care si R-Reforged (Marea Britanie), a construit deja doua prototipuri, unul pentru dezvoltarea suspensiei, altul pentru prezentarea caroseriei si a modificarilor din cabina.

Toate cele 25 de masini vor fi echipate cu motoare V12 si elemente de software adaptate, dar imbunatatirile pot fi intalnite si la sistemul de esapament, care ajuta propulsorul de 600 de cai putere. Callum ofera si o noua cutie de viteze automata in sapte trepte, dar versiunea originala manuala ramane o optiune.

Chiar daca pastreaza multe din imaginea sa oficiala, noul Vanquish va beneficia de pe urma tehnologiilor moderne si va fi echipat cu faruri si stopuri LED, frane ceramice mai mari, jante de 20 de inch sau pneuri speciale Michelin. In plus, in cabina ne intalnim cu multe modificari interesante, printre care noi scaune sport sau un sistem de infotainment de cea mai noua generatie.

Trebuie sa recunoastem ca stiam ca Ian Callum lucreaza la primul sau proiect solo de luni bune. Mai exact, pentru ca el s-a alaturat echipei recent, parteneri sai de design, David Fairbairn, Adam Donfrancesco si Tim Bird, sunt cei care au prestat cea mai mare parte din munca.

Pentru cei interesati, sa nu incheiem inainte de a aminti ca masinile de la care pleaca acest proiect pot fi oferite fie de companie fie de proprietarii lor.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter