Prototipul viitorului Aston Martin Valkyrie a fost prezentat la Silverstone

Aston Martin Valkyrie

In urma cu nu mai putin de doi ani, cei de la Aston Martin incepusera sa promoveze noul Valkyrie, un hypercar hibrid de senzatie, dezvoltat impreuna cu specialistii din cadrul echipei de Formula 1 Red Bull Racing.

Ei bine, prototipul viitorului Aston Martin Valkyrie a fost adus acum de producatorul britanic pe celebrul circuit de la Silverstone, cu ocazia etapei de Formula 1 desfasurate acolo. Asadar, cei care au fost prezenti la acest eveniment au avut ocazia de a vedea pe viu cum se misca viitorul Aston Martin Valkyrie, un model extrem de asteptat de toti pasionatii auto din intreaga lume!

Asa cum probabil ca stiti deja cei mai multi dintre voi, Aston Martin Valkyrie este echipat cu un sistem hibrid de propulsie, alcatuit dintr-o unitate de motorizare pe benzina V12, cu capacitate de 6.5 litri, careia i se alatura un motor electric dezvoltat in parteneriat cu specialistii din cadrul Integral Powertrain. De asemenea, tot din punct de vedere tehnic, mai trebuie sa spunem ca pachetul de baterii a fost pregatit cu ajutorul croatilor de la Rimac, un producator care a reusit sa se faca din ce in ce mai remarcat in ultima perioada!

Unitatea de motorizare pe benzina a fost realizata impreuna cu specialistii din cadrul Cosworth, ajungand la stadiul in care este capabila sa dezvolte nu mai putin de 1.014 cai putere si un cuplu maxim de 740 Nm.

In total, sistemul hibrid despre care am vorbit in randurile anterioare este capabil sa ofere nu mai putin de 1.176 de cai putere la 10.500 de rotatii per minut si un cuplu maxim de 900 Nm la 6.000 de rotatii per minut. Vorbim asadar despre un bolid in toata regula, care va fi capabil de performante extrem de interesante pe circuit. Hypercar-ul Aston Martin Valkyrie va fi dezvoltat intr-o serie limitata care va cuprinde numai 150 de unitati, toate acestea fiind deja rezervate.

Prototipul viitorului Aston Martin Valkyrie a fost imbracat acum in culorile echipei de Formula 1 Red Bull Racing, putand fi vazut de toti cei prezenti la Silverstone. Bolidul a fost condus de pilotul de teste Chris Goodwin. La finalul demonstratiei, Goodwin s-a declarat emotionat de experienta de a conduce o asemenea masina in fata publicului, spunand ca a avut parte de un “sentiment extraordinar”. Asta in conditiile in care Chris Goodwood recunoaste ca “a petrecut foarte multe ore pe simulator testand aceasta masina” pana acum!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Aston Martin

Newsletter