Aston Martin Valhalla: noul nume ales de producator pentru AM-RB 003!

Aston Martin Valhalla

Aston Martin Valhalla este noul nume ales de producatorul britanic pentru viitoarea hipermasina cu motor central. Numele vine din mitologia novegiana si se refera la locul in care se duc adevaratii razboinici dupa moarte.

Ei bine, aceasta denumire mai mult decat mistica inlocuieste un nume mai putin important, care nu iese in evidenta, detinut de primul concept al acestui vehicul, adica AM-RB 003.

Noul Valhalla va fi propulsat pe masura, de un sistem hibrid din care fac parte un motor turbo V6 si unul electric. Aston Martin nu a comunicat, deocamdata, nimic despre putere, dar zvonurile vorbesc despre o cifra care se apropie de 1.000 de cai putere.

"Numele modelelor Aston Martin au atras intotdeauna multa atentie. Acest lucru se intampla pentru ca, aproape intotdeauna, masinile noastre capteaza o emotie sau spun o poveste", a declarat presedintele consiliului de administratie al companiei, Andy Palmer.

"Dupa ce am lansat modelul Valkyrie, ne-am dat seama ca Aston Martin Valhalla trebuia sa iasa in evidenta si sa ofere continuitate si conexiune cu modelele anterioare. Mitologia norvegiana contine astfel de cuvinte si povesti, asa ca ne-am gandit ca s-ar potrivi noului AM-RB 003", a mai declarat oficialul britanic.

Asemeni modelului Valkyrie, Valhalla inseamna parteneriatul dintre Aston Martin, Red Bull Advanced Technologies si faimosul inginer din Formula 1 Adrian Newey.

Din design face parte o aripa spate FlexFoil, capabila sa modifice forta de greutate a masinii, alaturi de elemente aerodinamice care schimba unghiul de atac al masinii.

Conform informatiilor, noua componenta nu creeaza frecare, turbulente sau zgomot. In plus, vehiculul este construit integral din fibra de carbon, asa ca greutatea masinii nu depaseste 1.350 de kg.

Ca si in cazul mitologicului Valhalla, noua hipermasina nu va fi ceva pentru oamenii de rand, de vreme ce producatorul britanic va construi doar 500 de exemplare. Preturile vor incepe de la aproximativ 1,1 milioane de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter