Aston Martin tocmai ce a construit un nou model si este pur și simplu genial. Galerie FOTO

Aston Martin tocmai ce a construit un nou model si este pur și simplu genial. Galerie FOTO

Nu credeam ca Aston Martin ne va surprinde prea curand, insa noul model este pur si simplu genial. Britanicii si-au uimit fanii cu acest model unicat! Afla si tu cum arata, in galeria foto!

Cu toate ca Aston Martin nu ne-a mai surprins in ultimul timp cu modele noi, desi asteptam si noul Valkyrie, producatorul britanic ne-a facut o surpriza de proportii in acest weekend. Constructorul a prezentat un model unicat, cu care si-a uimit fanii. Iata cum arata noul model, avem toate imaginile in galeria foto.

De ce a ales Aston Martin numele de Victor?

Ei bine, poate nu multi stiu de ce a ales Aston Martin numele de Victor, pentru noul sau model, asa ca ar fi bine sa stiti si acest lucru. Acest nou model este inspirat de legendarul Aston Martin V8 Vantage, care a participat si la celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans, sub numele de RHAM/1.

Citeste si: Acest model extrem de rar Aston Martin DB5 Shooting Brake din 1965 costa o avere!

Modelul V8 Vantage a fost dezvoltat in perioada in care compania era condusa de Victor Gauntlett, iar fanii marcii vor recunoaste imediat liniile de design de pe masina care a facut istorie pentru Aston Martin.

Chiar si culoarea este imprumutata de la legendarul V8 Vantage, iar partea din spate ne aduce aminte de versiunea de curse RHAM/1. Cert este ca masina este impresionanta, iar faptul ca a fost produsa intr-un singur exemplar o face extrem de valoroasa.

Ce motor ofera noul Aston Martin Victor?

Divizia Q by Aston este cea care s-a ocupat de construirea acestei capodopere, iar modelul are la baza celebrul Aston Martin One-77. Mai departe, vedeti si voi ce a iesit, pentru ca rezultatul este spectaculos. Nu o sa va plictisim cu detalii despre design, pentru ca nu isi au locul. Pozele vorbesc de la sine!

Va spunem doar ca sub capota gasim un motor V12 aspirat natural, de 7.3 litri, care este capabil sa dezvolte nu mai putin de 836 cp si 821 Nm. Pentru cei ce nu stiu, vechiul Aston Martin One-77 oferea acelasi motor si „doar” 750 cp si 750 Nm.

Ceea ce este si mai interesant este faptul ca producatorul a apelat la ajutorul unei cutii de viteze manuala, dezvoltata de cei de la Graziano. Acest lucru face din Victor cel mai puternic Aston Martin echipat cu o cutie de viteze manuala. Pentru a putea face fata motorului, Aston Martin a instalat si doua coolere pentru transmisie, dar si un ambreiaj adoptat din motorsport.

Sistemul de franare este si el important, asa ca britanici au instalat discuri de frana ceramice, cu sase pistoane. Nu avem detalii despre performante, dar la cum arata masina, parca nu mai sunt importante absolut deloc!

VIDEOCLIPUL ZILEI