Rapide E va fi primul model electric din gama Aston Martin

Aston Martin Rapide E

Strategia electrificarii a fost adoptata de cei mai multi dintre producatorii importanti ai lumii din domeniul auto. Trebuie sa recunoastem, la unii dintre acesti producatori nici macar nu ne gandeam ca vor incepe sa construiasca modele electrice. Insa, daca piata se indreapta cu pasi tot mai rapizi inspre aceasta directie, inseamna ca ceva se intampla.

Spre exemplu, in urma cu doi ani, unii dintre noi erau destul de mirati atunci cand cei de la Aston Martin anuntasera ca a venit vremea pentru diversificarea gamei si in cazul lor. Se pare ca in cele din urma, cei de la Aston Martin au mers spre aceasta directie, iar astazi stim deja numele primul model electric din gama lor – Rapide E.

Asadar, primul model electric din gama celor de la Aston Martin va fi Rapide E. Insa, odata cu aceasta noutate in tabara lor, sefii de la Aston Martin si-au dat seama ca nu au suficienta capacitate de productie in cadrul uzinei de la Gaydon. Asadar, au pornit la drum si in aceasta directie si au cumparat un fost depozit de la Ministerul Apararii, amplasat in St. Athan, Tara Galilor. Britanicii s-au pus la treaba si au transformat in cele din urma acel fost depozit intr-o noua fabrica.

Conform informatiilor, aceasta noua fabrica va fi transformata intr-un „centru al electrificarii”, dat fiind faptul ca aici se vor construi mai multe modele electrice. Nu numai ale celor de la Aston Martin, dar si cele fabricate sub brandul Lagonda. Fabrica nu este inca gata complet, insa nu mai este mult timp pana va putea fi folosita la capacitate maxima. In aceasta fabrica noua din Tara Galilor va fi construit viitorul Rapide E, primul model electric din portofoliul Aston Martin. Din cate se pare, productia lui va incepe in cel mai scurt timp posibil. Cel mai probabil, in anul 2019, asa ca nu mai avem prea mult de asteptat pana ce vom afla noi informatii cu privire la acest model!

Bineinteles, fabrica nu va fi folosita exclusiv pentru punerea pe picioare a modelelor electrice. Spre exemplu, se pare ca tot aici au decis cei de la Aston Martin sa fie construit si primul SUV din gama lor. Constructia acestuia va demara abia spre sfarsitul lui 2019.

Producatorul britanic a inceput deja sa caute si forta de munca pentru noul lor punct de lucru din Tara Galilor, facand deja peste 150 de angajari. In perioada urmatoare, britanicii isi propun sa ajunga la un numar total de 750 de angajati!

Videoclipul zilei
Sursa: Aston Martin

Newsletter

Whatsapp