Aston Martin construieste o editie speciala DBS 59

Aston Martin DBS 59

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este un reper important pentru producatorul Aston Martin, fara doar si poate. Spre exemplu, stim acum ca in urma cu aproape 60 de ani, Aston Martin reusea o performanta incredibila la Le Mans in 1959, obtinand primele doua locuri la linia de sosire.

Ambele modele DBR1 reusisera o figura de exceptie in celebra cursa de 24 de ore, impresionand o lume intreaga. Acum, la 60 de ani distanta de la acel eveniment, Aston Martin a anuntat ca va construi o editie limitata DBS 59. Bineinteles, victoria obtinuta in 1959 la Le Mans i-a inspirat pe cei de la Aston Martin!

Practic, este vorba despre o editie speciala, care nu putea fi altfel decat limitata. Cei de la Aston Martin nu vor construi decat 24 de exemplare DBS 59. Aceste modele speciale vor avea la baza bolidul DBS Superleggera. Bineinteles, modelul din zilele noastre va fi personalizat cu o serie intreaga de elemente specifice modelelor care au concurat in 1959 in cursa de 24 de ore de la Le Mans. Toate cele 24 de modele care vor fi realizate vor fi vopsite in culoarea Racing Green, in timp ce interiorul lor va fi lucrat exclusiv manual.

Asa cum stiti deja, la ora actuala, DBS Superleggera este cel mai performant si cel puternic model de serie construit vreodata de cei de la Aston Martin. Superleggera i-a luat locul lui Vanquish S in gama producatorului britanic, ceea ce spune multe. Superleggera ne-a fost prezentat echipat cu o unitate de motorizare V12 bi-turbo, cu capacitate de 5.2 litri, capabila sa dezvolte 725 de cai putere si un cuplu maxim de 900 Nm.

Si Superleggera are la baza un alt model, si anume DB 11, insa cifrele tehnice sunt cu mult peste. Spre exemplu, in comparatie cu DB 11, Superleggera beneficiaza de 125 de cai in plus sub capota.

Asa cum va puteti imagina, performantele tehnice ale acestui model sunt de-a dreptul impresionante! Doar nu ne-a fost prezentat degeaba drept cel ami performant si cel mai puternic model existent vreodata in gama constructorului britanic. Insa, ca sa vorbim mai concret, va spunem ca acest DBS Superleggera este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h intr-un timp de doar 3.4 secunde.

De asemenea, la volanul unui astfel de bolid, poti ajunge la o viteza maxima de 340 km/h, ceea ce este cu adevarat surprinzator pentru orice sofer! Ramane sa mai aflam mai multe detalii despre editia speciala DBS 59!

Sursa: Aston Martin

Newsletter

Whatsapp