Asta e cea mai cautata masina din Romania pe piata second-hand!

Un studiu realizat de platforma inspectorauto.ro a aratat care este cea mai cautata masina de catre romani, pe piata second-hand.

Colegii nostri de la inspectorauto.ro au descoperit ca romanii au tendinta de a cauta masini second-hand care contin in anunt si seria VIN. Acest lucru se explica prin faptul ca romanii vor sa caute singuri pe internet informatii despre masina respectiva, in special situatia kilometrajului. Conform studiului, cele mai cautate masini sunt BMW (24,3%), urmate de Audi (16,7%) si Volkswagen (16,6%).

Cautarile sunt apoi structurate in functie de combustibil. Marea majoritate cauta masini diesel, pentru ca acestea vin din strainatate cu un pret mai mic. Astfel, 82% dintre cautari au fost pentru masini diesel, 15.6% pentru masini pe benzina, 2% pentru masini hibrid si 0.4% pentru masini electrice.

Un alt aspect deosebit de important pe care romanii il iau in seama este kilometrajul, care trebuie sa fie in jur de 150.000. Acest lucru l-au inteles si samsarii, care nu in putine cazuri recurg la metoda "kilometrajului dat inapoi". De altfel, 30% dintre masinile analizate in studiu se confruntau cu aceasta problem.

Luand toate acestea in considerare, inspectorauto.ro a tras concluzia ca cea mai cautata masina de catre romani este BMW, diesel, an 2013, putin sub 150.000 km, pret in jur de 15.000 euro.

Samsarii s-au aliniat cererii pietei nu numai in privinta kilometrajului, ci si al masinilor pe care le aduc din afara. Astfel, se observa ca cele mai multe masini sunt chiar dintre cele cautate cel mai des de romani, BMW, Audi si Volkswagen.

In cadrul aceluiasi studiu s-a mai stabilit ca tara din care vin cele mai multe masini second-hand in Romania, reprezentand 30% din totalul masinilor studiate, este Germania. Urmeaza Olanda (27.5%), Belgia (20%), Italia (12.3%) si Franta (7.4%).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter