Apex prezinta hypercar-ul electric AP-0

Apex prezinta hypercar-ul electric AP-0. Pentru cei ce nu stiu, Apex este unul dintre producatorii britanici care se ocupa de dezvoltarea modelelor sport.

Apex prezinta hypercar-ul electric AP-0

Apex este un nume care poate nu va spune prea multe la aceasta ora, insa trebuie sa stiti ca vorbim despre un constructor britanic care se ocupa de dezvoltarea modelelor sport. Asa cum am spus si in randurile anterioare, britanicii s-au intens pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva care a fost anulata din cauza pandemiei de coronavirus, urmand sa aduca in fata pasionatilor auto din toate colturile lumii modelul AP-0.

Mai exact, vorbim despre un hypercar electric care se lauda cu o masa totala extrem de redusa, de doar 1.200 de kilograme. Viata lui AP-0 in acest segment de piata nu va fi deloc una usoara, urmand sa rivalizeze cu modele de renume precum Lotus Evija, Pinifarina Battista sau Rimac C_Two.

Performante demne de un monopost

Recent, britanicii de la Apex au publicat prima imagine teaser cu viitorul AP-0, un hypercar electric care promite multe la prima vedere. Si performantele sunt pe masura designului, asa ca AP-0 vine cu 650 de cai putere, care permit o acceleratie de la 0 la 96 km/h (60 mph) in doar 2.3 secunde. Viteza maxima este de 305 km/h, in timp de autonomia ajunge la 515 km.

Citeste si: Care este autoturismul electric cu cea mai rapida incarcare: Nissan Leaf, Renault Zoe sau Volkswagen e-Golf?

Din pacate, pana la aceasta ora nu avem foarte multe informatii oficiale despre hypercarul AP-0, cei de la Apex dovedindu-se a fi destul de zgarciti din acest punct de vedere.

Totusi, stim deja ca AP-0 a fost proiectat de o echipa de specialisti condusa de designerul Guy Colbourne, un nume important din acest domeniu. Asa cum probabil ca unii dintre voi stiti deja, Colbourne a lucrat in trecut pentru producatorii germani BMW, Opel si Daewoo.

Din punct de vedere tehnic, stim deja ca hypercar-ul Apex AP-0 va miza pe o structura realizata din fibra de carbon, ceea ce face ca masa totala a acestuia sa fie foarte redusa, de doar 1.200 de kilograme. Pentru a putea sa faceti o comparatie mai rapid, va spunem ca hypercar-ul C_Two produs de croatii de la Rimac are o masa totala de 1.900 de kilograme.

Conform oficialilor companiei britanice, AP-0 va fi capabil sa ofere acceleratii extrem de rapide si un comportament dinamic de top. Deocamdata nu stim daca viitorul AP-0 va fi un model dedicat exclusiv circuitului sau daca va fi omologat in cele din urma si pentru drumurile publice.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter