Alpine va pregati modele noi cu versiuni hibride

Directia electrificarii este preluata de din ce in ce mai multi producatori de pe piata auto globala, mai mici sau mai mari, in aceasta categorie anuntandu-si de curand intrarea si cei de la Alpine!

Alpina A110

Daca ne uitam la ceea ce s-a intamplat in ultimii ani pe piata auto internationala, putem vedea extrem de rapid cum marii producatori din toate colturile lumii au adoptat mai devreme sau mai tarziu strategia electrificarii. Daca la inceput existau destule voci neincrezatoare cu privire la succesul pe care il vor avea masinile electrice, in ziua de astazi cei care nu cred absolut deloc in aceasta idee pot fi numarati pe degete!

Grupul Renault se poate lauda in acest moment doar cu modelul A110 in portofoliu, insa se pare ca cei din conducerea grupului au planuri importante pentru cei de la Apline. Oliver Murguet, vicepresedinte executiv in cadrul departamentului de vanzari din cadrul Renaul, este primul oficial francez care a facut cateva declaratii in acest sens.

Si, trebuie sa recunoastem ca sunt niste declaratii extrem de interesante cu privire la strategia pe care o va aborda marca franceza in perioada urmatoare. Astfel, aflam de la Oliver Murguet ca in viitorul apropiat, viitoarele modele din gama Alpine vor beneficia de versiuni hibride.

Mai mult decat atat, Oliver Murguet lasa de inteles ca electrificarea este directia spre care se va indrepta si Alpine in perioada imediat urmatoare. Fara a oferi insa prea multe detalii suplimentare in aceasta directie, Murguet a sustinut pentru o publicatie de specialitate ca “electrificarea va fi masiva, Alpine neavand cum sa o evite in cele din urma”.

Uitandu-ne la ceea ce se intampla pe piata auto internationala, ne vedem si noi in pozitia de a ii da dreptate oficialului din conducerea Renault, aceasta strategie fiind adoptata de marea majoritate a numelor importante din industrie pana la aceasta ora. In plus, cifrele de vanzari ne demonstreaza ca masinile electrice incep sa fie din ce in ce mai cautate!

Stiind ca declaratiile sale ar putea sa provoace destule zvonuri si chiar ingrijorari printre fanii celor de la Alpine, Oliver Murguet a tinut sa sublinieze ca “tehnologia hibrida nu va afecta sportivitatea modelelor din gama Alpine”.

Pentru a isi putea sustine mai bine cele declarate, oficialul francez i-a dat ca exemplu pe cei de la Ferrari, producatorul cu sediul la Maranello avand in gama sa cateva supercaruri hibride extrem de interesante, carora nu le poti reprosa nimic!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter