Alpine prezinta prototipul A110 SportsX

Alpine prezinta prototipul A110 SportsX

Alpine a prezentat recent primele fotografii si detalii oficiale cu conceptul A110 SportsX, prototip care a fost construit avand la baza modelul de raliuri A110.

Prezent recent la Festivalul International al Automobilului de la Paris, Alpine a dezvaluit public primele imagini si informatii cu privire la A110 SportsX, un concept care ne-a fost prezentat ca avand la baza modelul de raliuri A110, cu care francezii s-au impus in cadrul Raliului Monte Carlo din anul 1973.

Proiectul A110 SportsX este unul extrem de interesant, echipele de designeri si ingineri lucrand din greu pentru ca prototipul sa ajunga la ora actuala in aceasta etapa. Chiar daca pana la acest moment nu avem inca foarte multe informatii la dispozitie, haideti sa aflam impreuna care sunt detaliile pe care le cunoastem pana la acest moment.

In primul si primul rand, trebuie sa spunem ca stim ca latimea acestui prototip este cu 80 de milimetri mai mare. Mai mult decat atat, principala diferenta cu care conceptul A110 SportsX ne-a fost prezentat de catre cei de la Alpine este reprezentata de ridicarea gardei la sol cu 60 de milimetri, aceasta procedura fiind efectuata in urma unor modificari realizate la nivelul suspensiilor.

Mergem mai departe catre partea tehnica, acolo unde aflam de la cei de la Alpine ca prototipul A110 SportsX preia platforma tehnica a lui A110 Pure. In aceste conditii, putem spune ca prototipul despre care vorbim astazi este echipat cu o unitate de motorizare turbo pe benzina, cu capacitate de 1.8 litri, care este capabila sa genereze nu mai putin de 252 de cai putere si un cuplu maxim de 320 Nm. Acestea sunt singurele detalii de ordin tehnic pe care le avem de la cei de la Alpine pana la aceasta ora!

Din pacate, asa cum multi dintre noi ne-am si asteptat inca de cand am auzit pentru prima data de acest concept A110 SportsX, oficialii brandului detinut de francezii de la Renault au mentionat acum ca vorbim despre un simplu exercitiu de design.

In aceste conditii, stim foarte clar inca de la acest moment ca acest concept va ramane la acest stadiu, neurmand sa intre vreodata pe linia de productie. Chiar si asa, trebuie sa recunoastem ca designerii celor de la Alpine au reusit o treaba excelenta, prototipul A110 SportsX aratand extrem de bine asa cum il putem vedea noi in fotografiile oficiale prezentate recent de cei de la Alpine!

VIDEOCLIPUL ZILEI