Alpine A110 are priza la public: 5.000 de exemplare produse la uzina din Dieppe

Alpine A110 are priza la public: 5.000 de exemplare produse la uzina din Dieppe

Divizia Alpine a celor de la Renault lansa in urma cu mai bine de un an si jumatate noua generatie A110, model care se pare ca se bucura de un real succes pana la acest moment. Reprezentantii Alpine au anuntat recent ca modelul de generatie noua a atins pragul de 5.000 de unitati produse, ceea ce nu este deloc putin pentru un astfel de model.

Cand vorbim despre cifra de vanzare obtinuta de A110, trebuie in primul rand sa ne gandim ca acesta este singurul model pe care cei de la Apline il comercializeaza la ora actuala. Insa, nu trebuie sa uitam ca A110 nu este disponibil decat pe cateva piete europene.

Misiunea lui A110 nu a fost deloc usoara, acest lucru fiind stiut de toata lumea inca de la bun inceput. In primul rand, A110 avea drept modele rivale unele dintre cele mai cunoscute modele de pe piata auto, precum Audi TT sau Porsche Cayman.

Practic, cei de la Alpine si-au dorit sa ofere pe piata o versiune ceva mai diferita a coupe-urilor sportive produse de constructorii germani. Si in tot acest context, A110 are in fata si un avantaj destul de interesant, si anume imaginea retro a vechiului A110 Berlinette. Astfel, cei de la Alpine au mers de la bun inceput pe premisa ca un numar semnificativ de pasionati auto vor fi interesati de acest model de generatie noua!

Si, din cate se pare, asa s-a si intamplat in cele din urma, Alpine A110 fiind produs deja in 5.000 de exemplare intr-un an si jumatate de la lansare. De asemenea, Alpine A110 a fost foarte aproape de castigarea titlului “Best Car of the Year in Europe” in 2019.

In cele din urma, SUV-ul electric Jaguar I-Pace a avut castig de cauza, desi dupa prima jurizare, cele doua modele erau la egalitate. In orice caz, ceea ce conteaza cel mai mult este ca modelul de generatie noua are succes la public!

Asa cum probabil ca stiti deja, Alpine A110 este echipat cu o unitate de motorizare turbo cu capacitate de 1.8 litri, capabila sa dezvolte 252 de cai putere. Transmisia este realizata prin intermediul unei cutii automate cu sapte trepte si cu dublu ambreiaj.

In aceste conditii, cifrele de performanta promise de noul A110 nu sunt deloc rele. Spre exemplu, vorbim despre o viteza maxima care ajunge pana la 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi facuta in doar 4.5 secunde.

Newsletter

Whatsapp