Alianta dintre Volkswagen si Ford ar putea fi anuntata saptamana aceasta

Vara anului trecut ne aducea in prim plan vestea semnarii unui memorandum intre Volkswagen si Ford, doi producatori auto de la care nu multi ne asteptam sa formeze o alianta. La acea vreme, cei doi constructori anuntasera semnarea acestui memorandum de intelegere, urmand ca mai apoi sa studieze posibilitatea unei aliante.

Din cate se pare la acest moment, negocierile dintre cele doua parti au avansat destul de repede, semn ca cele doua conduceri se inteleg bine. Acum, se pare ca toate discutiile au ajuns la un punct comun, umand ca oficializarea aliantei sa se faca cat de curand posibil.

Reuters este una dintre cele mai importante si respectate agentii de presa din intreaga lume, nimeni nu poate contesta acest lucru. Acum, cei de la Reuters vorbesc despre aceasta alianta, despre care spun ca este iminenta.

Conform agentiei de presa abia amintite, cele doua parti au ajuns deja la o intelegere cu privire la acest parteneriat, ajungand la concluzia ca exista o serie de avantaje de care ar beneficia ambii constructori. Reuters vorbeste de asemenea de doua surse foarte aproapiate celor doua conduceri ale celor de la Volkswagen si Ford. In cele din urma, conform agentiei Reuters, anuntul semnarii unei aliante ar urma sa fie facut saptamana urmatoare, in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Prea multe informatii despre aceasta presupusa alianta dintre cei doi producatori nu avem pana la acest moment, ambele parti lasand sa pluteasca un mare semn de intrebare. Insa, stim deja ca ambii constructori au mentionat si au intarit ideea cum ca o posibila alianta intre ei nu va presupune in niciun caz o fuziune sau achizitia unor pachete de actiuni.

Asadar, stim foarte bine la ce sa nu ne asteptam de la aceasta alianta care ar urma sa fie oficializata in numai cateva zile. Aceeasi agentie de presa Reuters sustine ca alianta dintre Volkswagen si Ford ar urma sa vizeze colaborarea in domeniul vehiculelor comerciale. Totusi, se pare ca cei doi constructori vor colabora de acum incolo si in ceea ce priveste dezvoltarea masinilor autonome si electrice.

Conform unor alte informatii aparute in spatiul public in trecut, este posibil ca in urma acestei aliante, ca cei de la Volkswagen sa foloseasca uzinele Ford de peste Ocean pentru a produce masini Volkswagen pe teritoriul american. Bineinteles, nu este improbabil nici ca germanii sa isi construiasca propria fabrica in Statele Unite. Ramane de vazut ce vor anunta cei doi producatori in cadrul evenimentului care va debuta la Detroit in cel mai scurt timp posibil.

Newsletter

Whatsapp