Alfa Romeo recheama in service 60.000 de unitati Giulia si Stelvio

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo a anuntat in urma cu scurt timp ca se vede pusa in situatia de a rechema in service nu mai putin de 60.000 de unitati Giulia si Stelvio. Acest recall organizat de cei de la Alfa Romeo este cauzat de pericolul ca sistemul Adaptive Cruise Control sa nu se dezactiveze sau ca masina sa accelereze chiar si atunci cand pedala de frana este apasata.

In aceste conditii, vorbim despre o problema cat se poate de serioasa, care le poate pune in pericol viata soferilor si nu numai. Acest lucru este constientizat si de cei de la Alfa Romeo, care au luat decizia de a organiza acest recall amplu.

Oficialii celor de la Alfa Romeo au oferit si cateva explicatii pe aceasta tema, dand detalii cu privire la posibilitatea ca unele riscuri sa apara la aceste masini. Mai exact, oficialii producatorului afirma ca, in anumite conditii specifice, exista pericolul ca sistemul Adaptive Cruise Control sa nu se dezactiveze.

Mai mult decat atat, in aceste conditii, exista riscul ca masina sa prinda viteza chiar si atunci cand soferul apasa pedala de frana. Totusi, nu au fost oferite detalii cu privire la conditiile specifice in care aceasta problema isi poate face aparitia!

Conform declaratiilor sustinute de oficialii din conducerea Alfa Romeo, aceasta defectiune a fost descoperita in timpul unor teste realizate de un angajat al Aliantei Fiat - Chrysler. Totusi, asa cum stim deja, pana la acest moment nu au fost inregistrate accidente care sa fi fost provocate din aceasta cauza.

De asemenea, specialistii Alfa Romeo dau asigurari ca sistemul poate fi dezactivat print-o apasare ceva mai ferma pe pedala de frana. Totusi, chiar si in aceste conditii, cei de la Afla Romeo le recomanda soferilor sa nu utilizeze sistemul pana cand masinile nu vor ajunge in service pentru verificari suplimentare si pentru un update la nivel software.

Din cate se pare, masinile Giulia in cazul carora exista riscul ca aceasta problema sa existe au fost fabricate intre anii 2017 si 2019. De asemenea, modelele Stelvio care ar putea avea o problema de acest fel au fost construite intre anii 2018 si 2019. Nu mai putin de 60.000 de unitati au fost rechemate in service cu aceasta ocazie. Dintre toate acestea, 19.000 de unitati provin din Statele Unite ale Americii, iar alte 40.000 sunt din afara Americii de Nord. Insa, pana acum nu stim exact care este numarul modelelor afectate de pe piata auto europeana.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter