Alfa Romeo GTV ar putea avea si o versiune decapotabila cu 600 cp

Alfa Romeo GTV

Asa cum v-am mai spus, noua strategie pe cinci ani a celor de la Alfa Romeo include nu mai putin de 26 de masini noi sau versiuni refacute ale unor modele mai vechi.

Ei bine, intr-o lume preocupata de masini SUV si electrice, doua dintre premierele foarte asteptate vor fi versiunea sport 8C de peste 700 de cai putere, dar si noul coupe GTV construit pe scheletul lui Giulia Quadrifoglio.

Vestea buna, insa, este ca producatorul italian ar putea incerca si altfel de masini decat cele cu acoperis rigid.

Conform presei de specialitate, noul GTV va avea cel putin doua versiuni. Cea coupe cu acoperis rigid va fi prezentata oficial in 2021, in timp ce Spider va debuta 18 luni mai tarziu, in 2022.

Ambele variante se vor situa, ca putere, sub impresionantul 8C si vor fi construite pe aceeasi platforma Giorgio aflata sub modelele Giulia si Stelvio.

Cu acoperis sau fara, noul Alfa GTV va fi propulsat de acelasi motor turbo de 2,9 litri pe care il intalnim, in acest moment, si pe Giulia Quadrifoglio.

Mai mult, beneficiind si de un motor electric, producatorul sustine ca noul GTV ar putea ajunge la aproximativ 600 de cai putere, iar autonomia electrica s-ar situa pe undeva pe la 48 de km. Cei interesati vor beneficia, standard, de spatiu pentru patru persoane si tractiune integrala.

Inca nu stim daca si modelul 8C va beneficia de acelasi "tratament", dar am aflat ca va avea un sasiu monococa din fibra de carbon si va accelera de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 3 secunde. Cat despre momentul aparitiei oficiale, modelul nu va fi pe piata inainte de 2022.

Printre masinile promise de Alfa Romeo pentru urmatorii cinci ani se mai gasesc versiuni noi ale modelelor Giulietta, dar si variante noi ale modelelor crossover din segmentele C sau E.

La final, desi noul GTV nu va aparea oficial pe piata prea curand (vorbim, totusi, de trei ani), puteti vedea in imaginile atasate acestui articol cam la ce ne asteptam de la acest model.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter