6C Disco Volante Concept se vrea cel mai sexy Alfa Romeo

Alfa Romeo 6C Disco Volante Concept

Sunt momente in care ne putem convinge cu proprii ochi de acest lucru: creatorii independenti de masini lanseaza, uneori, adevarate opere de arta. Sa-l luam de exemplu pe Alex Imnadze, omul pe care s-ar putea sa vi-l amintiti datorita conceptului Apple Eve.

Ei bine, Alex Imnadze, cunocut si ca The Turin, un tanar de origini italiene, a reusit sa creeze, inca o data, un concept de proportii epice. Se numeste Alfa Romeo 6C Disco Volante si este absolut fabulos!!

In cazul in care numele va suna oarecum familiar, trebuie sa va spunem ca este imprumutat de la doua masini sport legenda, ambele "inmatriculate" sub aceeasi marca: prima ar fi 6C, model care a debutat pe piata in 1925, iar a doua Disco Volante, bolid creat de Touring Superleggera in 1952.

Suntem absolut siguri ca va amintiti de a doua dintre ele, mai ales ca producatorul italian a lansat o reinterpretare a sa in 2012, sub forma unui alt concept denumit Geneva Disco Volante.

Pentru a aseza acest concept creativ intr-un context mai primitor, haideti sa aruncam o privire mai atenta la modul in care a fost desenat modelul 6C. Nu e deloc complicat, din moment ce nu avem decat cateva linii de comentat: acoperisul care pare sa nu se termine, partile laterale care par a fi sculptate intr-un material savuros, dar si spatele inclinat, care accentueaza ideea de continuare.

Toate aceste caracteristici ne ajuta sa ajungem la singura concluzie coerenta in acest caz: acest nou concept are un ADN cu adevarat sportiv, de unde si silueta lui absolut remarcabila.

De vreme ce intotdeauna ajungem si la capitolul performante, Alex Imnadze nu a neglijat deloc atributele unei masini cu un asemenea pedigree. Un difuzor imens acopera partea din spate a masinii, in timp ce capota motorului este fractionata de prize de aer nemaintalnite pe vreun alt model.

La final, celebrul designer s-a asigurat ca si aripile ies cumva in evidenta, pentru a nu face opinie diferita in fata celor doua capete ale masinii, ceea ce transforma acest nou model Alfa intr-un adevarat "rechin" al soselelor.

De vreme ce acest concept nu a fost inca prezentat oficial, nu avem nici un fel de date tehnice despre el. Este cazul, deci, sa apelam la imaginatia voastra, adica la tot ceea mai lipseste modelului pentru a ne convinge ca ne-am indragostit de ceva cu adevarat extraordinar.

Ne mai ramane doar sa mentionam ca Alfa Romeo face parte din Grupul FCA, care produce, deasemeni, si masinile Ferrari sau Maserati, si sa va lasam sa visati la cum am trebui sa fie un adevarat 6C.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter