Afacerile cu masini au inregistrat crestere de 10% in luna iulie 2018

Articol scris de Adi S., in data de 14 Septembrie 2018

Institutul National de Statistica a publicat ultimele date pentru luna iulie din domeniul auto, iar acestea sunt destul de interesante in tot acest context actual al lumii auto. Conform INS, afacerile cu masini au crescut cu 10.1 procente in luna iulie, in comparatie cu aceeasi luna a anului precedent. Iar asta nu poate decat sa ne bucure pentru ca semifica un interes mai mare acordat de romani acestui domeniu. Fie ca vorbim despre masini noi sau despre tot felul de reparatii pentru masinile pe care deja le au, este important ca exista un interes aratat acestui domeniu.

Daca tot vorbeam despre reparatii si toate procesele de acest gen, trebuie sa spunem ca pe langa aceasta crestere de 10.1% a cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete, a crescut si cifra de pe segmentul servicii prestate populatiei cu 4.6 procente.

Ambele valori procentuale reprezinta statistica celor de la INS, in serie ajustata. Daca vorbim despre serie bruta, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut 12.7% fata de aceeasi luna iulie a anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri pentru serviciile acordate populatiei a crescut ca serie bruta cu 5.1%. Asadar, sunt niste cresteri destul de importante, pe care nu avem cum sa nu le luam in seama.

Insa, le fel de importante sunt comparatiile pe care le putem face folosind analizele facute de cei de la INS in ultimele doua luni. Acelasi volum al cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in luna iulie fata de luna iunie atat ca serie bruta cu 1.4%, cat si ca serie ajustata cu 3.6 procente.

Insa, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in luna iulie fata de luna precedenta cu 15.3% ca serie bruta, respectiv cu 61.% ca serie ajustata. Atunci cand vorbim despre serie ajustata sunt luate in calcul si sezonalitatea, dar si numarul de zile lucratoare din acea luna.

Acum ca stim ca au fost inregistrate cresteri in aceasta luna iulie fata de perioada similara a anului trecut, ne putem uita si defalcat, la ceea ce a faut posibile aceste rezultate. Spre exemplu, cifra de afaceri din comertul cu piese si cu accesorii aferente a crescut, de asemenea.

Serviciile de intretinere si reparere a motocicletelor a crescut foarte mult in aceasta luna, cu 36.9% mai mult fata de luna iulie a anului trecut. De asemenea, comertul cu autovehicule a crescut cu 23.6%, in timp ce comertul cu piese si accesorii pentru masini a crescut cu 4.2%.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Dupa succesul repurtat cu modelul EcoSport, Ford se pregateste să lanseze in producție la Craiova un nou SUV. Potrivit colegilor nostri de la Automotive News, noul model se va...
de - 18 Ianuarie 2019
Britanicii de la Lotus traverseaza o perioada extrem de buna, cifrele inregistrate in anul 2018 stand dovada in acest sens. Poate ca nu sunt multi cei care s-au gandit in...
de - 18 Ianuarie 2019
Inceputul noului an a insemnat pentru cei de la Ford si un moment perfect pentru a isi reconsidera strategia pe termen scurt la nivel european. In acest sens, Ford Europa...
de - 18 Ianuarie 2019
Emisiile mari de dioxid de caorbon reprezinta deja de cativa ani buni o problema importanta pentru autoritatile europene. Poluarea a ajuns in ziua de astazi la un nivel pe care...
de - 17 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare