Afacerile cu masini au inregistrat crestere de 10% in luna iulie 2018

Articol scris de Adi S., in data de 14 Septembrie 2018

Institutul National de Statistica a publicat ultimele date pentru luna iulie din domeniul auto, iar acestea sunt destul de interesante in tot acest context actual al lumii auto. Conform INS, afacerile cu masini au crescut cu 10.1 procente in luna iulie, in comparatie cu aceeasi luna a anului precedent. Iar asta nu poate decat sa ne bucure pentru ca semifica un interes mai mare acordat de romani acestui domeniu. Fie ca vorbim despre masini noi sau despre tot felul de reparatii pentru masinile pe care deja le au, este important ca exista un interes aratat acestui domeniu.

Daca tot vorbeam despre reparatii si toate procesele de acest gen, trebuie sa spunem ca pe langa aceasta crestere de 10.1% a cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete, a crescut si cifra de pe segmentul servicii prestate populatiei cu 4.6 procente.

Ambele valori procentuale reprezinta statistica celor de la INS, in serie ajustata. Daca vorbim despre serie bruta, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut 12.7% fata de aceeasi luna iulie a anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri pentru serviciile acordate populatiei a crescut ca serie bruta cu 5.1%. Asadar, sunt niste cresteri destul de importante, pe care nu avem cum sa nu le luam in seama.

Insa, le fel de importante sunt comparatiile pe care le putem face folosind analizele facute de cei de la INS in ultimele doua luni. Acelasi volum al cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in luna iulie fata de luna iunie atat ca serie bruta cu 1.4%, cat si ca serie ajustata cu 3.6 procente.

Insa, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in luna iulie fata de luna precedenta cu 15.3% ca serie bruta, respectiv cu 61.% ca serie ajustata. Atunci cand vorbim despre serie ajustata sunt luate in calcul si sezonalitatea, dar si numarul de zile lucratoare din acea luna.

Acum ca stim ca au fost inregistrate cresteri in aceasta luna iulie fata de perioada similara a anului trecut, ne putem uita si defalcat, la ceea ce a faut posibile aceste rezultate. Spre exemplu, cifra de afaceri din comertul cu piese si cu accesorii aferente a crescut, de asemenea.

Serviciile de intretinere si reparere a motocicletelor a crescut foarte mult in aceasta luna, cu 36.9% mai mult fata de luna iulie a anului trecut. De asemenea, comertul cu autovehicule a crescut cu 23.6%, in timp ce comertul cu piese si accesorii pentru masini a crescut cu 4.2%.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Black Friday 2018 se anunta extrem de spectaculos in Romania, iar cei de la eMag au anuntat ca vor avea la reducere mai multe masini importante, dar si motociclete. Cei...
de - 15 Noiembrie 2018
O dinamica superioara la volan si o eficienta exemplara, acestea sunt caracteristicile principale ale noului sedan BMW din Seria 3 (G20). Odata cu extinderea portofoliului de motorizari, care include si...
de - 15 Noiembrie 2018
Romanii care s-au stabilit in Italia trebuie sa cunoasca aceasta noua modificare, deoarece vin vremuri grele. In urma adoptarii de curand a unei noi legi, atat romanii care locuiesc in...
de - 15 Noiembrie 2018
2018 marcheaza aniversarea a 30 de ani de la infiintare diviziei motorsport a marcii japoneze, Subaru Tecnica International, cunoscuta la nivel international sub acronimul STI. Pentru a sarbatori acest eveniment,...
de - 15 Noiembrie 2018

Cele mai noi anunturi

5600.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
8950.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
3400.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
12499.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare