Afacerile cu masini au inregistrat crestere de 10% in luna iulie 2018

Articol scris de Adi S., in data de 14 Septembrie 2018

Institutul National de Statistica a publicat ultimele date pentru luna iulie din domeniul auto, iar acestea sunt destul de interesante in tot acest context actual al lumii auto. Conform INS, afacerile cu masini au crescut cu 10.1 procente in luna iulie, in comparatie cu aceeasi luna a anului precedent. Iar asta nu poate decat sa ne bucure pentru ca semifica un interes mai mare acordat de romani acestui domeniu. Fie ca vorbim despre masini noi sau despre tot felul de reparatii pentru masinile pe care deja le au, este important ca exista un interes aratat acestui domeniu.

Daca tot vorbeam despre reparatii si toate procesele de acest gen, trebuie sa spunem ca pe langa aceasta crestere de 10.1% a cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete, a crescut si cifra de pe segmentul servicii prestate populatiei cu 4.6 procente.

Ambele valori procentuale reprezinta statistica celor de la INS, in serie ajustata. Daca vorbim despre serie bruta, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut 12.7% fata de aceeasi luna iulie a anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri pentru serviciile acordate populatiei a crescut ca serie bruta cu 5.1%. Asadar, sunt niste cresteri destul de importante, pe care nu avem cum sa nu le luam in seama.

Insa, le fel de importante sunt comparatiile pe care le putem face folosind analizele facute de cei de la INS in ultimele doua luni. Acelasi volum al cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in luna iulie fata de luna iunie atat ca serie bruta cu 1.4%, cat si ca serie ajustata cu 3.6 procente.

Insa, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in luna iulie fata de luna precedenta cu 15.3% ca serie bruta, respectiv cu 61.% ca serie ajustata. Atunci cand vorbim despre serie ajustata sunt luate in calcul si sezonalitatea, dar si numarul de zile lucratoare din acea luna.

Acum ca stim ca au fost inregistrate cresteri in aceasta luna iulie fata de perioada similara a anului trecut, ne putem uita si defalcat, la ceea ce a faut posibile aceste rezultate. Spre exemplu, cifra de afaceri din comertul cu piese si cu accesorii aferente a crescut, de asemenea.

Serviciile de intretinere si reparere a motocicletelor a crescut foarte mult in aceasta luna, cu 36.9% mai mult fata de luna iulie a anului trecut. De asemenea, comertul cu autovehicule a crescut cu 23.6%, in timp ce comertul cu piese si accesorii pentru masini a crescut cu 4.2%.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Va doriti de mult un model Pagani Huayra Roadster? Ei bine, aceasta masina poate fi a voastra pentru aproximativ 3,65 milioane de dolari. E vorba despre un exemplar din 2017,...
de - 22 Aprilie 2019
La mai putin de o saptamana de la momentul in care Audi a echipat modelele europene S6 si S7 cu motoare diesel, producatorul german ne ofera o versiune de motorizare...
de - 22 Aprilie 2019
Vara anului trecut ne aducea o veste importanta din partea celor de la Porsche, si anume lansarea lui 911 Speedster. Practic, aveam in fata un concept pentru un model cabrie,...
de - 20 Aprilie 2019
Editia din acest an a Salonului Auto de la New York ne-a adus din partea celor de la Kia noul concept electric Habaniro, concept care prefateaza practic viitoarea generatie Niro....
de - 20 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

3500.00 EUR - 23 Aprilie 2019
5750.00 EUR - 23 Aprilie 2019
2000.00 EUR - 22 Aprilie 2019
2450.00 EUR - 22 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare