O noua acuzatie grava pentru Tesla: au renuntat la un test critic pentru frane!

Articol scris de Adi S., in data de 11 Iulie 2018

Tesla se confrunta cu noi acuzatii care pun din nou sub semnul intrebarii profesionalismul cu care se trateaza lucrurile in interiorul companiei lui Elon Musk. Americanii sunt acuzati ca ar fi renuntat la un test „critic” pentru frane doar pentru a creste productia lui Model 3 in ultima saptamana a lunii trecute.

Chiar daca acest lucru nu s-a intamplat, este un semn de intrebare cu privire la toate aceste acuzatii din ultima vreme care ii au ca tinta pe cei de la Tesla. Stiti cum se spune, fum fara foc nu iese, iar in acest caz reputatia companiei va avea in mod serios de suferit.

Asa cum stiti probabil deja, cei de la Tesla isi stabilisera ca obiectiv un numar de 5.000 de automobile produse pe saptamana. Obiectivul a fost indeplinit la sfarsitul lunii trecute, succesul fiind anuntat de indata de oficialii companiei. Per total, in perioada aprilie – iunie, Tesla a construit nu mai putin de 29.000 de unitati Model 3, de trei ori mai multe decaut reusisera in primul trimestru al anului. Pana la sfarsitul lunii august, cei de la Tesla isi doresc sa faca trecerea spre un numar de 6.000 de exemplare construite intr-o saptamana.

Pana aici totul bine si frumos, insa se pare ca au existat unele compromisuri pentru a fi atins acest obiectiv de productie. Dintr-un document intern facut public de o publicatie de specialitate, reiese faptul ca incepand cu data de 26 iunie s-ar fi renuntat la efectuarea unui test pentru frane la iesirea masinilor de pe linia de productie.

Specialistii numesc acest test drept unul critic, deoarece un astfel de test are scopul de a asigura ca rotile masinii sunt perfect aliniate si ca franele functioneaza asa cum trebuie. Deocamdata nu este cunoscut numarul de automobile care nu ar mai fi fost trecute prin acest test.

Purtatorul de cuvant al producatorului american a incercat sa salveze situatia, spunand ca toate modelele Tesla sunt testate pe un circuit de teste pentru a fi verificate franele si cuplul.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca nu exista exceptii de la aceste teste, insa a evitat sa vorbeasca si despre acel document care a fost facut public. Intrebat fiind daca Elon Musk are vreo legatura cu aceasta decizie, purtatorul de cuvant s-a rezumat la a spune ca nu are cum sa comenteze. Ca urmare a acestor probleme, actiunile Tesla au scazut in ultimele zile cu cateva procente bune.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

In urma cu multi ani, primele modele de tip SUV apareau pe piata. Desi succesul lor era inca un semn de intrebare pentru toti actorii de pe piata auto, aceste...
de - 19 Septembrie 2018
Ferrari si-a botezat noul crossover si a anuntat, conform planului de productie a producatorului italian, ca masina va fi lansata catre finalul anului 2022. Conform producatorului, acesta se va numi...
de - 18 Septembrie 2018
V-ati gandit vreodata cat de mult timp pierdem in trafic? Cei care locuim in orasele mai mari ale tarii, stim foarte bine ca ambuteiajele sunt la ordinea zilei. Ba chiar...
de - 18 Septembrie 2018
La editia din 2017 Frankfurt Motor Show, oficialii de la BMW au anuntat ca vor avea, pana in 2025, nu mai putin de 25 de modele electrificate, 12 dintre ele...
de - 18 Septembrie 2018

Cele mai noi anunturi

7200.00 EUR - 19 Septembrie 2018
17850.00 EUR - 19 Septembrie 2018
6850.00 EUR - 19 Septembrie 2018
15990.00 EUR - 19 Septembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare