O noua acuzatie grava pentru Tesla: au renuntat la un test critic pentru frane!

Articol scris de Adi S., in data de 11 Iulie 2018

Tesla se confrunta cu noi acuzatii care pun din nou sub semnul intrebarii profesionalismul cu care se trateaza lucrurile in interiorul companiei lui Elon Musk. Americanii sunt acuzati ca ar fi renuntat la un test „critic” pentru frane doar pentru a creste productia lui Model 3 in ultima saptamana a lunii trecute.

Chiar daca acest lucru nu s-a intamplat, este un semn de intrebare cu privire la toate aceste acuzatii din ultima vreme care ii au ca tinta pe cei de la Tesla. Stiti cum se spune, fum fara foc nu iese, iar in acest caz reputatia companiei va avea in mod serios de suferit.

Asa cum stiti probabil deja, cei de la Tesla isi stabilisera ca obiectiv un numar de 5.000 de automobile produse pe saptamana. Obiectivul a fost indeplinit la sfarsitul lunii trecute, succesul fiind anuntat de indata de oficialii companiei. Per total, in perioada aprilie – iunie, Tesla a construit nu mai putin de 29.000 de unitati Model 3, de trei ori mai multe decaut reusisera in primul trimestru al anului. Pana la sfarsitul lunii august, cei de la Tesla isi doresc sa faca trecerea spre un numar de 6.000 de exemplare construite intr-o saptamana.

Pana aici totul bine si frumos, insa se pare ca au existat unele compromisuri pentru a fi atins acest obiectiv de productie. Dintr-un document intern facut public de o publicatie de specialitate, reiese faptul ca incepand cu data de 26 iunie s-ar fi renuntat la efectuarea unui test pentru frane la iesirea masinilor de pe linia de productie.

Specialistii numesc acest test drept unul critic, deoarece un astfel de test are scopul de a asigura ca rotile masinii sunt perfect aliniate si ca franele functioneaza asa cum trebuie. Deocamdata nu este cunoscut numarul de automobile care nu ar mai fi fost trecute prin acest test.

Purtatorul de cuvant al producatorului american a incercat sa salveze situatia, spunand ca toate modelele Tesla sunt testate pe un circuit de teste pentru a fi verificate franele si cuplul.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca nu exista exceptii de la aceste teste, insa a evitat sa vorbeasca si despre acel document care a fost facut public. Intrebat fiind daca Elon Musk are vreo legatura cu aceasta decizie, purtatorul de cuvant s-a rezumat la a spune ca nu are cum sa comenteze. Ca urmare a acestor probleme, actiunile Tesla au scazut in ultimele zile cu cateva procente bune.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Land Rover a publicat primele fotografii si informatii in legatura cu editia speciala Range Rover Sport HST, SUV-ul producatorului britanic primind acum o noua unitate de motorizare care promite multe....
de - 18 Februarie 2019
Rivian Automotive este un start-up american care a reusit deja sa se faca remarcat pe piata auto prin noutatile pe care le-a adus la scurt timp de la lansarea sa....
de - 18 Februarie 2019
Americanii de la Ford au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute un recall urias pentru nu mai putin de un milion si jumatate de unitati F-150. Modelele rechemate in service provin...
de - 18 Februarie 2019
Ferrari vine pe piata, in 2019, cu o noua supermasina cu motor central, model care, conform celor mai recente informatii, va beneficia de un sistem de propulsie hibrid. Nu va...
de - 18 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

3000.00 EUR - 18 Februarie 2019
5999.00 EUR - 18 Februarie 2019
3500.00 EUR - 18 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare