Actuala generatie Nissan GT-R ar putea fi produsa pana in 2027

Batranul Nissan GT-R va ramane pe piata cel putin pana in 2027

Se pare ca Nissan opereaza, cel putin la cateva capitole, intr-un alt segment orar in comparatie cu cei mai multi dintre producatorii actuali. Despre ce vorbim? Modelele performante ale marcii au fost produse pe o perioada lunga de timp, cel mai evident exemplu fiind modelul de top GT-R, care ajunge oficial la adolescenta in 2020.

Mai mult, conform celor mai noi informatii din lumea auto, se pare ca acest model sport echipat cu un propulsor V6 va imbatrani, poate chiar destul de mult, inaintea aparitiei unui nou model.

In plus, sursele noastre sustin ca exista un anume nivel de indecizie la nivel inalt in cadrul oficialilor marcii legat despre modificarile pe urmatoarea generatie GT-R, mai exact daca aceasta va fi echipata cu propulsie hibrida sau cu una complet electrica.

In acest timp, echipa de ingineri Nissan GT-R, condusa de Hiroshi Tamura, asteapta instructiunile de sus. Informatiile noastre vorbesc despre faptul ca echipa are ceva idei de design, dar nimic nu a depasit stadiul de baza, ca sa nu mai vorbim despre vreun nou prototip sau vreun model de teste.

De aceea, de vreme ce timpul de dezvoltare completa a unui model nou poate ajunge si la cativa ani, nu ne asteptam ca noua generatie GT-R sa ajunga pe piata inainte de anul 2027.

Aceasta data pare sa fie sustinuta si de informatiile de ultima ora. Conform presei de specialitate, Tamura a declarat ca modelul GT-R are "doar" 12 ani si ca el crede ca platforma poate fi folosita chiar si 20 de ani fara modificari importante.

Daca asta nu v-a pus pe ganduri inca, acelasi oficial japonez sustine ca ideea caroseriei de pe versiunea GT-R din 2017 este "foarte aproape de o noua forma". Am incercat sa comparam modelul din 2009 cu cel din 2017 si trebuie sa recunoastem ca nu am inteles ce a vrut sa spuna Hiroshi Tamura.

Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem ca au mai existat exemple de platforme "de cursa lunga" in industria auto, unele dintre ele reusind chiar sa ramana in topuri. Primul exemplu care ne-a trecut prin cap este platforma Fox Body a celor de la Ford, pe care a fost construit modelul Mustang in perioada 1979 - 1993.

Din punct de vedere tehnic, aceasta platforma a trecut prin cateva modificari subtile pe versiunile Mustang SN95 si New Edge, asa ca a ajuns la un sfarsit de drum fericit de-abia in 2004. Asta inseamna un total de 25 de ani, chiar daca modelele au trecut prin diverse schimbari de design in tot acest timp.

Daca e sa cautam o idee pozitiva in toata aceasta poveste, concluzia ar fi ca cel putin oficialii de la Nissan par hotarati sa pastreze modelul GT-R in productie. Ceea ce speram este ca aceasta perioada sa nu se intinda prea mult in asa fel incat masina sa devina doar o umbra a succesului de altadata. Suntem siguri ca unii dintre voi sunt de parere ca am ajuns deja la acest moment...

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter