3.500 de masini verificate in 2018 prezentau pericol iminent de accidente

Articol scris de Adi S., in data de 13 Februarie 2019

Registrul Auto Roman a publicat la inceputul acestei saptamani un raport in legatura cu rezultatele obtinute in urma verificarilor in trafic realizate pe parcursul anului trecut. Cei de la RAR au verificat in 2018 nu mai putin de 67.807 masini despre care existau indicii vizuale ca ar putea incalca legislatia in vigoare.

Asa cum probabil ne-am fi asteptat cu totii, rezultatele obtinute in urma acestor verificari sunt ingrijoratoare. Inca o data, cifrele ne arata ca un numar semnificativ de soferi nu sunt constienti de pericolul in care se afla cand pleaca la drum la volanul unei masini care nu respecta niciun fel de standard.

Dintre cele peste 67.000 de masini verificate pe parcursul anului trecut, aproximativ 3.500 de masini prezentau pericol iminent de accidente din cauza unor probleme tehnice la instalatia electrica de iluminare si semnalizare.

De asemenea, aceste modele mai prezentau probleme serioase la nivelul sistemului de reducere a emisiilor poluante, la punti, jante, anvelope, suspensie si vizibilitate.

Mai mult decat atat, multe dintre aceste modele prezentau probleme la nivelul sistemului de franare si directie. In aceste conditii, riscul producerii unui accident este urias, unele dintre cele mai importante parti ale masinii nefunctionand asa cum trebuie.
Insa nu numai aceste masini au fost gasite cu probleme in urma verificarilor efectuate de cei de la RAR in anul 2018.

Alte 6.700 de masini verificate au fost gasite poluand peste limitele legale admise in momentul de fata. Totodata, alte 1.300 de masini verificate au avut probleme cu ITP-ul. Mai exact, acesta era fie expirat, fie anulat sau chiar fals.

Asa cum stiti deja, potrivit legislatiei in vigoare, certificatul de inmatriculare poate fi obtinut la ora actuala numai dupa efectuarea ITP-ului la reprezentantele RAR din intreaga tara. Lasand asta la o parte, efectuarea ITP-ului tine in primul rand de responsabilitatea pe care o au soferii atunci cand se urca la volan.

Este mai mult decat important ca masina pe care o conducem sa fie verificata de niste specialisti odata la ceva timp, mai ales in cazul in care nu vorbim despre o masina prea noua.

Raportul publicat acum de cei de la Registrul Auto Roman ne mai informeaza si ca in total, in urma acestor verificari efectuate pe tot parcursul anului treut, au fost retinute 500 de permise. De asemenea, aproape 18.000 de certificate de inmatriculare au fost retrase. Bineinteles, raportul ne arata si ca au fost aplicate nu mai putin de 23.000 de amenzi contraventionale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Va doriti de mult un model Pagani Huayra Roadster? Ei bine, aceasta masina poate fi a voastra pentru aproximativ 3,65 milioane de dolari. E vorba despre un exemplar din 2017,...
de - 22 Aprilie 2019
La mai putin de o saptamana de la momentul in care Audi a echipat modelele europene S6 si S7 cu motoare diesel, producatorul german ne ofera o versiune de motorizare...
de - 22 Aprilie 2019
Vara anului trecut ne aducea o veste importanta din partea celor de la Porsche, si anume lansarea lui 911 Speedster. Practic, aveam in fata un concept pentru un model cabrie,...
de - 20 Aprilie 2019
Editia din acest an a Salonului Auto de la New York ne-a adus din partea celor de la Kia noul concept electric Habaniro, concept care prefateaza practic viitoarea generatie Niro....
de - 20 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

2000.00 EUR - 22 Aprilie 2019
2450.00 EUR - 22 Aprilie 2019
0.00 RON - 22 Aprilie 2019
2500.00 EUR - 22 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare