Volkswagen lanseaza noul Golf GTI Clubsport

Volkswagen lanseaza noul Golf GTI Clubsport

Volkswagen prezinta noul Golf GTI Clubsport, modelul de generatie noua venind la pachet cu o serie de surprize intereante atat la nivel estetic, cat si din punct de vedere tehnic.

Germanii de la Volkswagen ne aduc in prim plan la mijlocul acestei saptamani modelul de generatie noua Golf GTI Clubsport, iar acum putem vedea si primele fotografii cu noul model. Asa cum probabil ca stiti deja, vechea generatie a acestui model a fost disponibila si intr-o editie limitata S, insa se pare ca aceasta noua generatie nu va mai beneficia de o astfel de editie limitata.

Imbunatatiri de ordin estetic si tehnic

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, germanii ne propun mai multe noutati din punct de vedere estetic, dar si cateva imbunatatiri importante de ordin tehnic.

Citeste si: Volkswagen prezinta ID.4, primul sau SUV electric

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, noul Golf GTI Clubsport va fi echipat cu un splitter nou, cu niste prize de aer cu dimensiuni ceva mai generoase, cu un difuzor spate special si, nu in ultimul rand, cu o aripa mult mai mare.

De asemenea, noua generatie va beneficia de un set de jante cu dimensiuni de 18 inci, optional fiind disponibile si niste jante de 19 inci. Cele de 19 inci pot fi comandate la pachet cu anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2.

Noutati avem chiar si la interior, acolo unde noua generatie vine cu un volan sport si cu scaune imbracate cu o tapiterie speciala cu accente de culoare rosie.

VW Golf GTI Clubsport vine cu aproape 300 de cai putere

Informatiile mai interesante se refera insa la partea tehnica a acestei noi generatii a modelului Golf GTI Clubsport. Hot-hatch-ul de generatie noua este echipat sub capota cu o unitate de motorizare cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 296 cai putere, cu 55 de cai in plus in raport cu actualul Golf GTI.

In comparatie cu versiunea actuala Golf GTI, avem si un plus de 30 Nm la capitolul cuplu maxim, acesta ajungand acum pana la o valoare de 400 Nm.

Printre noutatile pe care ni le-au pregatit germanii se mai numara si o unitate de control modificata, un intercooler mai mare si o turbina Continental. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate DSG cu sapte rapoarte. Nu in ultimul rand, oficialii germani transmit ca au adus imbunatatiri cu aceasta ocazie si sistemului de directie.

Cu asemenea specificatii tehnice, cifrele de performante reusite de noua generatie Golf GTI Clubsport arata destul de bine. Avem, spre exemplu, o acceleratie de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata in mai putin de 6 secunde. De asemenea, viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

VIDEOCLIPUL ZILEI