Porsche lanseaza noua versiune de top Panamera Turbo S E-Hybrid

Porsche Panamera facelift primeste o noua versiune de top S E-Hybrid, aceasta fiind echipata cu un sistem de motorizare plug-in hybrid de 700 de cai putere.

Porsche lanseaza noua versiune de top Panamera Turbo S E-Hybrid

Oficialii Porsche au publicat in vara acestui an primele fotografii si informatii oficiale cu privire la facelift-ul pregatit pentru modelul Panamera, insa se pare ca acum avem o noua surpriza din partea constructorului german.

Mai exact, cei de la Porsche anunta acum o noua actualizare a gamei, noul Panamera facelift urmand sa primeasca o noua versiune de top. Noua versiune este disponibila in toate cele trei versiuni de caroserie: sedan, cu ampatament marit - Executive, respectiv break - Sport Turismo.

Cea mai puternica versiune Panamera

Mai exact, conform informatiilor primite de cei de la Porsche, noua versiune de top Panamera Turbo S E-Hybrid este echipata cu un sistem de motorizare plug-in hybrid compus dintr-o unitate pe benzina V8 bi-turbo cu patru cilindri, capabila sa dezvolte 571 de cai putere, careia i se alatura un motor electric de 100 kW, echivalentul a 136 de cai putere.

Citeste si: Ce optiuni va avea noul model de Porsche Taycan in 2021

In aceste conditii tehnice, sistemul plug-in cu care este echipata aceasta versiune de top este capabil sa genereze nu mai putin de 700 de cai putere. Astfel, Turbo S E-Hybrid devine cea mai puternica versiune disponibila a modelului Panamera facelift.

In aceste conditii tehnice, cifrele de performanta reusite de Panamera facelift Turbo S E-Hybrid arata extrem de bine, asa cum va puteti si imagina. Spre exemplu, viteza de la 0 la 100 km/h poate fi parcursa intr-un timp de doar 3.2 secunde, cu 0.2 secunde mai rapede in comparatie cu modelul precedent. Totodata, viteza maxima la care ajunge bolidul este de 315 km/h.

Pret pe masura pentru noul Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid 

Lasand la o parte aspectele legate de puterea acestei versiuni de top, trebuie sa mai mentionam si faptul ca noul Panamera facelift Turbo S E-Hybrid este echipat cu o baterie cu capacitate bruta de 179 kWh. Vorbim astfel despre o autonomie electrica de 50 de kilometri, conform standardului WLTP.

Tot din punct de vedere tehnic mai trebuie sa spunem ca aceasta versiune de top beneficiaza standard de toate sistemele de sasiu si control oferite de producatorul german: sistem de stabilizare electrica ani-ruliu Porsche Dynamic Chassis Control Sport, Porsche Torque Vectoring Plus sau Porsche Ceramic Composite Brake.

Daca va intrebati care este pretul pe care ar trebui sa il platiti pentru un asemenea bolid, va spunem ca Panamera Turbo S E-Hybrid porneste de la 196.000 de euro pe piata auto din Romania.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter