Hyundai prezinta noul i20 N. Ce performante are acest hot-hatch de clasa medie?

Hyundai a prezentat la mijlocul acestei saptamani primele informatii referitoare la noul i20 N, hot-hatch-ul de clasa medie fiind gata sa impresioneze prin cei peste 200 de cai de sub capota!

Hyundai prezinta noul i20 N. Ce performante are acest hot-hatch de clasa medie?

Despre noul Hyundai i20 N se vorbeste aproape de la inceputul acestui an, tot aici demarand si campania de promovare gandita de sud-coreeni pentru acest model. Asa cum probabil ca va amintiti, oficialii Hyundai au prezentat in aceste luni mai multe imagini cu prototipurile de teste, dar si o serie de fotografii teaser.

Un nou design pentru Hyundai i20 N

Ei bine, acum aflam toate noutatile pregatite de sud-coreeni cu privire la acest i20 N, hot-hatch-ul de clasa medie venind la pachet cu serie importanta de schimbari din punct de vedere al design-ului si nu numai. Haideti insa sa aflam mai multe detalii impreuna despre toate surprizele pregatite de cei de la Hyundai.

Citeste si: Cum arata masina Hyundai cu transmisie manuala, dar fara pedala de ambreiaj

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, in primul si primul rand observam la noul i20 N mai multe elemente de caroserie ceva mai agresive. In partea frontala vom observa inca de la prima privire un spoiler care a primit imbunatatiri, prize de aer cu dimensiuni mai generoase si un splitter vopsit in nuanta Tomato Red.

Mai departe, in partea din spate vom gasi o aripa de dimensiuni mari, un difuzor nou si o lumina de ceata centrala sub forma unui triunghi. Nu in ultimul rand, sistemul de evacuare a primit la randul lui o terminatie noua.

Noul Hyundai i20 N poate fi comandat cu o caroserie vopsita in sase nuante de culoare: Phantom Black, Performance Blue, Intense Blue, Polar White, Sleek SIlver si Brass. Garda la sol a lui i20 N este mai mica cu 10 mm in comparatie cu cea a versiunilor standard pe care le cunoastem deja.

De asemenea, mai trebuie sa spunem ca si pragurile laterale au fost modificate de cei de la Hyundai. Mergem mai departe catre habitaclu, acolo unde cei de la Hyundai au introdus scaune sport cu tetiere integrate, accesorii vopsite in culoarea Performance Blue si un volan sport.

Performante demne de o masina sport

Din punct de vedere tehnic, noul Hyundai i20 N este echipat cu o unitate de motorizare cu capacitate de 1.6 litri, capabila sa genereze nu mai putin de 204 cai putere si un cuplu maxim de 275 Nm.

Transmisia se va face prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte. Viteza maxima pe care o va prinde i20 N este de 230 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata intr-un timp de 6.7 secunde.

Tot din punct de vedere tehnic, Hyundai mai transmite ca suspensia, directia si sistemul de franare au primit imbunatatiri.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter