2021 Aston Martin Lagonda: SUV-ul electric care vrea sa impresioneze!

2021 Aston Martin Lagonda

Nu poate fi o veste proasta, mai ales cand vorbim despre un model care se intoarce pe piata intr-o alta forma. Aston Martin readuce la viata modelul Lagonda, de aceasta data cu un tel precis: sa sparga monopolul de pe piata, in materie de SUV-uri luxoase supreme, detinut deocamdata de Bentley si Rolls-Royce.

"Noul SUV Lagonda este primul model de acest fel: spatios, superperformant, cu tractiune integrala si plin de tehnologie, stil si lux", a declarat presedintele Consiliului de administratie al marcii, Andy Palmer.

Nu ne mira deloc aceasta declaratie, de vreme ce Aston vrea sa devina primul producator care foloseste baterii in stare solida, lucru ce se va intampla pe modelele Lagonda. In plus, producatorul britanic vrea sa ofere autonomie de nivel 4, desi acelasi Palmer sustine ca nu e deloc sigur ca aceasta tehnologie va fi valabila in 2021.

Cei de Aston au vorbit pentru prima data despre Lagonda la Salonul Auto de la Geneva 2018, in luna martie, atunci cand conceptul Vision sedan a reusit sa creeze o imagine a limbajului de design pentru modelele viitoare.

Tocmai de aceea, parerea noastra este ca acest concept Lagonda Vision nu a fost altceva decat o privire in viitor asupra stilului pe care va urma sa-l intalnim pe noile modele ale gamei Lagonda. Mai mult, masina a reusit sa ne prezinte si o versiune la scara mai mica a variantelor coupe si SUV.

Conceptul Lagonda Vision s-a bucurat de o "reactie impresionanta" la Salonul auto de la Geneva, a mai spus Palmer intr-un interviu recent.

"Ne-am vazut nevoiti sa refuzam comenzi, desi oamenii au fost extrem de interesati sa achizitioneze un asemenea model", a mai declarat oficialul Aston Martin. La fel de interesati au fost si mai vechii clienti ai marcii, dar si o gramada de nou-veniti. "Acest gen intra in categoria celor care se indragostesc repede de o masina buna. M-a mirat in special numarul mare de clienti de origine chineza interesati", a mai declarat Andy Palmer.

Mai mult, acest concept Lagonda Vision a provocat si o reactie puternica din partea presedintelui Consiliului de administratie de la Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes, care a declarat, imediat dupa eveniment, ca "cei de la Aston nu au nici cea mai vaga idee ce inseamna sa vanda unor clienti foarte bogati".

In replica, Palmer sustine ca cele mai noi studii arata ca exista o serioasa cerere de piata printre tinerii din tari cum este China. "Poate calculele lor sunt mai bune decat ale mele, dar eu sunt convins sa putem vinde pe o piata atat de interesanta cum este cea chineza", a comentat oficialul Aston Martin.

Noul SUV Lagonda va fi un model separat de cel mai nou proiect SUV Aston Martin, care va fi lansat oficial anul viitor. Mai mult, acelasi Andy Palmer a declarat ca versiunea SUV Aston Martin va fi propulsata exclusiv de motoare pe benzina.

Aston Martin a cumparat marca Lagonda in 1947, dar a oprit productia modelului in 1958. De atunci, numele a mai fost folosit doar pe doua masini produse si create de celebrul producator britanic.

Newsletter

Whatsapp