Volvo ne-a prezentat cateva imagini cu noul XC40 Electric inainte de lansarea din octombrie!

Noi imagini din "bucataria" celor de la Volvo: ce noutati ofera noul XC40 Electric?

2020 Volvo XC40 Electric

In luna februarie a anului 2018, Volvo anunta ca actuala generatie a motoarelor termice de pe masinile sale va fi si ultima, intr-o incercare de a migra, in viitor, la versiunile complet electrice.

Ei bine, procesul a inceput deja cu micsorarea motoarelor, asa ca toate noile masini ale producatorului suedez sunt propulsate de versiuni de motoare in patru cilindri, iar noul XC40 face pasul urmator si devine primul model Volvo echipat cu motor termic in trei cilindri.

Micul crossover va intra, insa, in istorie dintr-un alt motiv, de vreme ce producatorul suedez a ales sa faca din noul XC40 primul model Volvo electric de serie.

Anuntata inca din luna aprilie si asteptandu-si prezentarea oficiala din octombrie, versiunea ecologica a modelului celor de la Volvo este prezentata ca fiind "una dintre cele mai sigure masini de pe drumurile publice", in special datorita structurii frontale ranforsate, necesara dupa eliminarea completa a motorului termic.

In plus, pachetul de baterii, montat in podeaua masinii, asigura o si mai buna protectie impotriva rasturnarii masinii, pentru ca centrul de gravitate este mult mai jos. Acest pachet de baterii este amplasat intr-o carcasa din aluminiu extrudat chiar pe centrul vehiculului, in asa fel incat e protejat la impact.

Noul XC40 Electric va beneficia de o structura ranforsata si pe partea din spate, acolo unde motorul electric va fi montat chiar pe structura masinii, asa ca se va bucura de o mai buna distributie a fortelor de coliziune in cazul unui accident.

Intr-o astfel de situatie, fortele de coliziune simtite de pasagerii din cabina vor fi mult reduse, in felul acesta scazand considerabil riscurile de rani serioase in evenimente auto.

Sa nu uitam, de asemenea, ca actualele modele Volvo sunt deja echipate cu multe tehnologii de siguranta, dar noul XC40 Electric va ridica stacheta si la acest capitol, venind cu noul pachet de sisteme avansate de asistare a soferului (ADAS), din care fac parte echipamente radar, camere sau senzori ultrasonici, fiecare dintre ele interactionand direct cu modulul software creat de Zenuity.

Marca suedeza, detinuta de ceva vreme de indienii de la Geely, a anuntat ca va prezenta mai multe informatii despre acest crossover electric in saptamanile urmatoare, chiar inainte de lansarea oficiala de pe 16
octombrie.

Noul XC40 fara motor traditional vine imediat dupa cel mai recent model plug-in hybrid lansat de marca suedeza, masina echipata cu propulsie T5 Twin care ofera 258 de cai putere si o autonomie de 46 de km.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter