Volkswagen prezinta ID.4, primul sau SUV electric

Volkswagen prezinta ID.4, primul sau SUV electric

Volkswagen a publicat primele fotografii si detalii oficiale cu privire la SUV-ul electric ID.4, versiunea de lansare a acestuia laudandu-se cu 204 cai putere sub capota si cu o automie de peste 500 de kilometri.

SUV-ul electric Volkswagen ID.4 este construit de producatorul german avand la baza aceeasi platforma tehnica MEB dedicata modelelor electrice, avand o lungime de 4.584 de mm, o latime de 1.852 de mm si o inaltime de 1.612 mm. In acelasi timp, ID.4 se mai poate lauda si cu un ampatament care ajunge la 2.766 de mm.

ID.4 adopta noua linie de design pentru masini electrice producatorului

In aceste conditii, noul ID.4 este mai lung cu 102 mm in raport cu Tiguan, SUV-ul compact al constructorului german. De asemenea, mai aflam acum de la oficialii VW ca garda la sol a bolidului va fi de 210 mm.

Citeste si: Care sunt cele mai ieftine masini electrice din Romania pe care le poti cumpara de noi, ori second hand, de pe Autovit

Desi nu poate fi o surpriza pentru cei mai multi dintre noi, noul ID.4 preia o buna parte dintre elementele de design pe care le stiam deja de la modelul ID.3. Este de precizat insa ca germanii s-au concentrat mai mult pe capitolul eficientei aerodinamice, SUV-ul putandu-se lauda cu un coeficient de 0.28.

Blocurile optice frontale beneficiaza de tehnologie LED inca din echiparea standard, clientii putand opta si pentru farurile IQ.Light cu LED Matrix. Stopurile au o semnatura luminoasa sub forma literei X si ofera o perspectiva 3D. SUV-ul va fi echipat cu un set de jante cu dimensiuni de 20 sau 21 de inci.

Si la nivelul habitaclului regasim numeroase elemente similare cu cele pe care le stim de la modelul ID.3. Vorbim astfel despre acelasi design minimalist care arata foarte bine, cu ecrane touch si cu un numar minim de butoane fizice. Display-ul central are o diagonala de 10 inci, variantele de top urmand sa dispuna de un ecran ceva mai mare, de 12 inci. Clientii pot opta si pentru un Head-Up Display cu realitate augmentata.

Autonomie impresionanta pentru noul Volkswagen ID.4

Din punct de vedere tehnic, ID.4 va fi disponibil pentru inceput intr-o editie speciala First Edition, care va fi echipata cu un motor electric de 204 cai putere si cu un cuplu maxim de 309 Nm.

Cu aceasta echipare sub capota, ID.4 se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h care este posibil de realizat in 8.5 secunde, in timp ce viteza maxima poate ajunge pana la 160 km/h.

Versiunea First Edition este echipata cu o baterie cu o capacitate de 77 kWh, care ofera o autonomie maxima de 520 de kilometri. O incarcare de 30 de minute va oferi o autonomie de pana la 320 de kilometri.

VIDEOCLIPUL ZILEI