Toyota Raize este frate mai mic pentru RAV4!

Va fi lansat doar in Japonia: noul Toyota Raize pare sa fie un frate mai mic al lui RAV4!

2020 Toyota Raize

Avem vesti bune si vesti mai putin bune despre urmatoarea masina. Noul Toyota Raize pare sa fie o versiune a celebrului RAV4 dar, din pacate, va fi disponibila, cel putin deocamdata, doar in Japonia.

Da, nu avem nici o indicatie cum ca acest model ar putea parasi Japonia, dar micutul crossover arata atat de bine ca nu puteam sa nu vorbim despre el.

Pentru cei interesati de comparatii, noul Raize are 3.995 de mm in lungime, fata de cei 4.349 de mm ai lui C-HR. Mai mult, masina nu a fost construita pe platforma TGNA a celor de la Toyota, acest model este primul gandit pe noua Arhitectura Globala Daihatsu (DGNA), astfel ca viitoarele produse ale marcii ar putea avea mai multe lucruri in comun.

Exteriorul masinii pastreaza stilul de cutie si imaginea ceva mai dura, forma modelului fancand ca noul Raize sa arate mai mare decat lungimea sa reala, cea despre care vorbeam mai devreme.

La capitolul propulsie, noul Raize va fi disponibil cu un motor turbo in trei cilindri, de 1,0 litru, care va fi conectat la o transmisie ce poate fi atat manuala cat si automata. Oficialii de la Toyota sustin ca aceasta configuratie ofera "o acceleratie perfecta la viteze mici, dar si eficienta si performante la viteze mari". Trebuie sa amintim, de asemenea, ca Raize poate fi echipat, in functie de versiune, cu tractiune fata sau tractiune integrala.

In cabina, descoperim ca Raize este foarte bine tehnologizata pentru un crossover de mici dimensiuni. Modelul este echipat cu vitezometru LED si cu un ecran TFT de sapte inch care tine locul instrumentarului digital de bord, in timp ce sistemul de infotainment, cu ecran de 9 inch, poate fi conectat la Apple CarPlay.

Printre sistemele de siguranta incluse in pachet se afla cel automat de pastrare a vitezei de mers, asistentul la parcare si cel de franare automata in caz de accident, care poate detecta alte vehicule sau pietonii care circula pe traiectoria masinii. Mai mult, portbagajul modelului este ajustabil, putand ajunge pana la 369 de litri.

Pretul de plecare al unui model Raize este de 15.000 de dolari, cea mai scumpa versiune putand urca pana la aproximativ 21.000 de dolari.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter