Skoda Superb Facelift isi face debutul cu motorizare plug-in hybrid si un nou design

2020 Skoda Superb Facelift

Dupa o campanie lunga de pregatire a pietei, Skoda ne ofera, in sfarsit, noua Superb Facelift, masina care are ca public tinta pe cei care sunt in cautarea unui Passat mai practic si mai accesibil. Modificarile stilistice discrete fac parte din campaniile periodice ale VAG, asa ca nu ne-a surprins deloc ca modelul de top al marcii din Cehia nu a suferit prea multe schimbari.

Pe de alta parte, daca stii unde sa te uiti, exista cateva modificari fata de versiunea actuala. Cea mai evidenta poate fi intalnita pe partea din spate, unde sigla a fost inlocuita de literele "SKODA", amintind astfel de Kamiq sau de Scala. In plus, stopurile LED sunt diferite din punct de vedere grafic si vin cu semnalizatoare secventiale inspirate din imperiul VW.

Si pentru ca am vorbit despre tehnologii noi, Skoda ne ofera doua noi sisteme de asistenta: Trailer Assist, care ne poate ajuta atunci cand agatam o remorca de masina, si Area View, din care fac parte patru camere ce ofera imagini la 360 de grade si usureaza parcarea in cazul acestei masini mai degraba de mari dimensiuni.

Ceea ce trebuie sa retineti este ca Skoda va vinde noile modele Superb conventionale anul acesta, in timp ce versiunea electrificata va iesi pe piata doar in 2020, in trei variante: Ambition, Style, Sportline si L&K.

Design Exterior

Finisajele cromate extinse pe toata latimea masinii se intersecteaza cu stopurile si dau senzatia unui vehicul ceva mai lat, desi nu exista modificari la acest capitol. Si pentru ca am vorbit despre dimensiuni, noua bara frontala adauga versiunii hatchback 8 mm si celei break 6 mm.

Poate ca farurile vi se vor parea familiare, dar sunt complet noi, de vreme ce combinatia bi-xenon si LED a fost inlocuita de un aranjament mai avansat, LED Matrix, o premiera pentru o masina Skoda. Mai mult, acestea au si un mic "dans" atunci cand deschizi sau inchizi masina, idee imprumutata de pe cele mai recente modele Audi. Aceste zone frontale sunt ceva mai subtiri si incadreaza o noua grila corporate, care pare ceva mai impozanta.

In completarea schimbarilor exterioare putem aminti si de noile jante de aliaj de 18 sau 19 inch, dar si de noile nuante propuse de producator, printre care si albastru Race sau negru Crystal.

Design Interior

In cabina, in functie de versiune, scaunele beneficiaza de tapiterie noua, dar ne intalnim si cu finisaje cromate sau decorative pe consola centrala sau pe bord. Skoda a lucrat si la cusaturile scaunelor, imbracate in piele si piele Alcantara, in timp ce spatiile de depozitare de sub acestea sunt iluminate. Daca veti alege, insa, versiunea de top Laurin & Klement, veti gasi Alcantara (bej sau neagra) si pe plafon sau pe stalpii de rezistenta.

Lista caracteristicilor "Simply Clever" este completata de cateva tavite amplasate sub podeaua falsa a modelului Superb Combi, care beneficiaza si de un organizator mai flexibil, ce se misca pe orizontala si poate aranja mai bine bagajele.

Sursa: Skoda

Newsletter

Whatsapp