Asa va arata noul Skoda Octavia RS! Ce parere aveti?

Toata lumea se pregateste pentru o noua generatie Skoda Octavia RS

2020 Skoda Octavia RS

Stim ca veti fi de acord cu noi cand spunem ca Skoda Octavia nu este chiar cea mai senzationala masina din lume, dar lucrurile se schimba pe versiunea RS. Masina pastreaza acelasi simt practic de pe varianta standard dar intervine cu cateva atribute de hatchback pentru un pachet complet, mai ales daca luam in seama si tractiunea integrala a modelului.

Si mai avem o veste buna: producatorul pregateste o noua generatie pentru anul 2020, desi suntem aproape siguri ca masina nu va fi disponibila pe toate cele peste 100 de piete pe care vinde Skoda pana pe la inceputul anului 2021, la timp pentru aniversarea a 20 de ani a modelului Octavia RS.

Poate tocmai de aceea, X-Tomi Design a decis sa arunce o privire in viitorul modelului Octavia RS, propunandu-ne o imagine virtuala complet noua a varului lui Volkswagen Golf GTI, chiar daca nu tocmai aproape de realitate.

Ne asteptam ca versiunea reala sa arate ceva mai agresiv decat asta si sa aiba pe ea si logo-ul care a debutat pe Kodiaq RS acum putin peste un an, din care sa faca parte si litera "V" de culoare rosie.

E posibil chiar ca Skoda sa imprumute liniile conceptului Vision RS si sa le adapteze la barele modelului nou, poate cea mai importanta modificare vizuala la exterior in comparatie cu varianta standard. La exterior, imaginea va fi completata de un set de jante complet noi.

Din exercitiul de design propus de X-Tomi Design am vazut si un pic din inaltarea capotei, care pare la fel de practica si pe toate masinile surprinse, in ultima vreme, in teste. Asta se datoreaza, in primul rand, unui nou motor pe benzina TSI 2.0, propulsor care, daca zvonurile sunt reale, ar putea ajunge la 250 de cai.

Nu va lipsi, bineinteles, si o optiune atotputernica diesel. Modelul standard Octavia foloseste deja un motor TDI de 2,0 litri, care produce 197 de cai si 400 Nm si este conectat la un sistem de tractiune integrala si la cutie DSG in sapte trepte, ceea ce inseamna ca e mai mult decat posibil ca RS sa depaseasca aceste cifre.

Vom afla, probabil, mai multe despre noul Octavia RS TDI imediat ce va debuta noul Golf GTD (in 2020), chiar inainte de lansarea echivalentului celor de la Skoda.

Daca noua generatie Octavia RS va semana cat de cat cu predecesorul sau, atunci doar versiunea diesel se va bucura de tractiune integrala. In cazul in care va doriti un propulsor pe benzina in aceeasi configuratie, va trebui sa alegeti dintre VW Golf R sau Cupra Leon ST, modele care vor fi lansate tot anul viitor.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter