Skoda Citigoᵉ iV: prima masina complet electrica a marcii!

2020 Skoda Citigoᵉ iV

Dupa Volkswagen e-up! si SEAT e-Mii, si Skoda se bucura, in final, de propria versiune a unei masini electrice de mici dimensiuni. E vorba despre un model cu nume ciudat, Skoda Citigoᵉ iV, care seamana cu versiunea mai conventionala a masinii, dar de pe care lipseste motorul cu combustie interna, astfel ca nu are nici un fel de emisie
de CO2.

Sub capota acestui model ecologic se afla un propulsor electric, care produce 82 de cai putere si un cuplu-forta instant de 210 Newtoni-metru.

Poate nu vi se pare prea mult, dar nu uitati ca Citigoᵉ iV este o masina de mici dimensiuni, din segmentul A, care masoara doar 3.597 de mm in lungime si 1.645 de mm in latime. Skoda nu ne spune ce greutate are aceasta masina complet electrica, dar astfel de modele cantaresc, de obicei, mult sub 1.000 de kg.

De aceea, motorul electric de care vorbim ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru circulatia in oras, mai ales daca luam in calcul faptul ca Skoda sustine ca masina va accelera de la 0 la 100 de km/h in 12,5 secunde si de la 60 la 100 de km/h in 7,6 secunde, si va atinge o viteza maxima de 130 de km/h.

Si mai importanta ni se pare, findca vorbim despre o masina electrica, autonomia acestui model. Ei bine, gratie unui pachet de baterii de 36,8 kWh, instalat sub podea, pe sasiu, micutul hatchback are o autonomie, intre incarcari, de 265 de km.

In cazul in care va grabiti, prin intermediul unui cablu CCS conectat la un incarcator rapid de 40 de kW DC, pachetul de baterii poate ajunge la un nivel de 80% in doar 60 de minute. Daca incercati incarcarea la o retea de 7,2 kW, va fi nevoie de 4 ore si 8 minute pentru a ajunge la acelasi nivel, in timp ce, la o priza normala de 2,3 kW, procesul de incarcare dureaza 12 ore si 37 de minute.

Skoda va vinde acest nou model doar intr-o configuratie practica in cinci usi, cu grila fontala colorata in nuanta masinii. Din echipamentul standard fac parte luminile de intalnire si cele de ceata LED.

In acelasi timp, jantele au, in functie de versiune, dimensiuni intre 14 si 16 inch, iar producatorul ofera trei nuante exterioare exclusive pentru acest model: galben Sunflower, rosu Tornado sau alb Candy.

Ca ultima informatie, dar la fel de importanta, trebuie sa amintim si ca noul Citigoᵉ iV va intra in productie de serie in a doua jumtate a acestui an.

Videoclipul zilei

Newsletter