Renault a prezentat noul Sandero RS

Dupa debutul oficial de luna trecuta al noilor generatii Sandero si Logan, versiunile pentru America de Sud, a venit momentul aparitiei pe piata a unei noi variante a modelului Sandero RS.

2020 Renault Sandero RS

Acestea sunt primele modificari majore propuse de producator pentru acest model hatchback de buget lansat in 2015, iar schimbarile se refera aproape in totalitate la elementele de design.

Pe versiunea anului 2020, modelul Sandero RS vine echipat standard cu noi faruri LED, noi jante negre de 17 inch, camasi noi laterale imprumutate de la Renault Sport, dar si frane cu etriere de culoare rosie, care au fost mostenite de la editia limitata Racing Spirit.

Printre elementele exterioare care mai ies in evidenta este lama gen Formula 1 amplasata pe fata, spoilerul negru de acoperis sau sistemul de esapament cu doua iesiri, chiar daca acestea nu au suferit prea multe schimbari.

Si la interior ne intalnim cu modificari imprumutate de pe editia limitata Sandero RS Racing Spirit, printre care plafonul negru sau scaunele rosii cu linii duble. In plus, pe interiorul portierelor ne intalnim cu un material care seamana foarte mult cu fibra de carbon.

Singura optiune valabila pentru exterior este vopseaua metalica, iar nuantele sunt trei, rosu Fire, argintiu Étoile sau negru Nacré, dar noul Sandero RS poate fi achizitionat, standard, si intr-o nuanta alba.

Din punct de vedere mecanic, nu exista schimbari pe noua generatie Sandero RS, modelul fiind echipat cu acelasi motor aspirat natural de 2,0 litri, care produce 148 de cai putere si un cuplu-forta de 205 Nm (alimentat cu etanol) sau 143 de cai si 201 Nm (pe benzina).

Echipat cu o transmisie manuala de cursa scurta in sase trepte, noul Sandero RS accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 8 secunde si poate atinge o viteza maxima de 202 km/h. Sa nu uitam, de asemenea, ca suspensia modificata Renault Sport, transmisia electro-hidraulica si sistemul de franare sunt exact aceleasi de pe versiunea actuala.

Renault a mai inclus in echipamentul standard de pe model si sistemul RS Drive, cu trei moduri de condus (Standard, Sport si Sport+), un asistent la drumul in panta, sistemul de stabilitate electronica, cel de control al tractiunii, noul sistem de infotainment Media Nav Evolution, aerul conditionat automat, camera pentru vederea in spate, oglinzile si geamurile electrice sau sistemul de control al vitezei cu limitator.

Masina va fi vanduta, in Brazilia (tara in care va fi produsa), la un pret care pleaca de 17.710 dolari.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Renault

Newsletter