Porsche prezinta noul Macan Turbo Facelift

Porsche a publicat astazi primele fotografii si informatii cu privire la noul Macan Turbo Facelift, un model indelung asteptat de toti fanii producatorului german.

2020 Porsche Macan Turbo Facelift

Asa cum va aduceti aminte, la jumatatea anului trecut, oficialii producatorului german publicau primele imagini si informatii despre Macan facelift. Atunci cand a fost lansat, producatorul german ne prezentase o singura versiune de motorizare disponibila, si anume o unitate de motorizare pe benzina, cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 245 de cai putere.

Au mai trecut cateva luni si in gama lui Macan a mai aparut si versiunea S, echipata cu o unitate de motorizare V6 turbo, cu capacitate de 3.0 litri si capabila sa genereze nu mai putin de 345 de cai putere.

Ei bine, acum avem insa o surpriza si mai interesanta pentru cei care isi doreau o versiune si mai puternica, germanii lansand versiunea Macan Turbo. In acest caz, vorbim despre o unitate de motorizare V6 bi-turbo, cu capacitate de 2.9 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 440 de cai putere si un cuplu maxim de 550 Nm.

Asadar, vorbim despre un plus de 40 de cai putere in comparatie cu vechiul Macan Turbo. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automate, cu sapte trepte.

Daca vreti sa vorbim si despre cifrele de performanta reusite de acest Macan Turbo facelift, trebuie sa va spunem ca acestea nu sunt deloc rele, ba chiar din contra. Spre exemplu, versiunea standard este capabila sa accelereze de la 0 la 100 km/h intr-un timp de doar 4.5 secunde. In schimb, daca apelam la pachetul optional Sport Chrono, aceeasi acceleratie de la 0 la 100 km/h va fi posibil de realizat in doar 4.3 secunde.

De asemenea, mai trebuie sa spunem ca la volanul unui astfel de bolid, veti putea atinge o viteza maxima de 270 km/h. Nu in ultimul rand, va mai spunem ca sprintul de la 0 la 160 km/h este posibil de realizat in 10.5 secunde (10.3 secunde cu pachetul Sport Chrono), iar acceleratia pana la 200 km/h se poate face in 17.1 secunde (16.9 secunde cu pachetul Sport Chrono).

Noul Macan Turbo Facelift primeste din partea celor de la Porsche si un filtru de particule pentru a putea trece de noile teste WLTP. In aceste conditii, consumul mediu mixt anuntat de cei de la Porsche este de 9.8 litri pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri. Totodata, gradul de emisii de dioxid de carbon ajunge la un nivel de 224 grame/kilometru.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Porsche

Newsletter