Porsche lanseaza editia speciala 911 Belgian Legend

Porsche a publicat la inceputul acestei saptamani primele fotografii si informatii cu privire la editia speciala 911 Belgian Legend, versiune dezvoltata in doar 75 de exemplare pentru aniversarea pilotului Jacky Ickx.

2020 Porsche 911 Belgian Legend

Finalul anului 2018 ne aducea in prim plan de la cei de la Porsche lansarea noii generatii 911, noile modele fiind primite cu un entuziasm ridicat de toti pasionatii auto. Asa cum stiti deja, modelul ne-a fost prezentat inca de la bun inceput ca fiind disponibil atat in versiune Coupe, cat si in versiune Cabrio.

Ei bine, pe parcursul anului 2019, cei de la Porsche au introdus mai multe motorizari noi in gama lui 911, spre bucuria celor care isi doreau si alte versiuni de motorizare. Insa acum a venit momentul pentru lansarea unei editii speciale care se anunta extrem de interesanta!

Este vorba despre Porsche 911 Belgian Legend, o editie speciala pe care constructorul german a dezvoltat-o special pentru aniversarea celor 75 de ani ai pilotului Jacky Ickx. Jacky Ickx este unul dintre cele mai importante nume din motorsportul belgian, acesta castigand de nu mai putin de sase ori Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Mai mult decat atat, acesta a trecut primul linia de sosire in opt etape de Formula 1, castigand totodata editia din 1983 a Raliului Dakar.

Editia speciala Porsche 911 Belgian Legend a fost dezvoltata avand la baza versiunea Carrera 4S si este disponibila in nuanta “X Blue”. Daca va intrebati de ce a fost aleasa aceasta nuanta, ei bine, trebuie sa spunem ca germanii s-au inspirat de la culoarea utilizata de pilotul belgian pe casca lui de protectie.

Ramanand la exterior, mai trebuie sa va spunem ca cei de la Porsche ne propun o serie de jante de 20 si 21 de inci, vopsite la randul lor in doua tonuri: albastru si alb. De asemenea, nu putem sa nu remarcam ca pe montantul B din zona soferului se afla drapelul Belgiei si semnatura lui Jacky Ickx.

La nivelul habitaclului, germanii ne propun pentru aceasta editie speciala o tapiterie din piele de culoare neagra. Totodata, putem remarca ca denumirea editiei speciale este trecuta pe pragurile laterale si pe tetierele scaunelor. De asemenea, pe cotiera centrala este cusuta semnatura pilotului belgian Jacky Ickx.

Din punct de vedere tehnic, editia speciala pregatita de cei de la Porsche este echipata cu o unitate de motorizare boxer cu capacitate de 3.0 litri cu sase cilindri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 450 de cai putere.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DIFERENTELE DINTRE MOTOR TURBO VS. ASPIRAT NATURAL
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter